Gul Kluds reporter Nicholas Isak Jørgensen var tilstede, da Baltimore Ravens besejrede Tennessee Titans i London.

Tottenham, London. For tredje og sidste gang i 2023-sæsonen rullede cirkusset NFL International forbi London og satte telt op ved Tottenham Hotspur Stadium. I det råkolde – om end flotte – vejr var scenen sat for Tennessee Titans og Baltimore Ravens. Det er én af de mere undervurderede rivaliseringer i NFL, som startede tilbage i nullerne, da Eddie George og Ray Lewis stødte sammen, og som har fået fornyet liv i de senere år, hvor Titans og Ravens er tørnet sammen i slutspillet – med masser af drama som følge.

Intensiteten var også til at føle denne søndag. På lægterne var Baltimore Ravens’ fans i overtal, selvom det var Tennessee Titans’ farver og bannere, som iklædte Tottenham Hotspur Stadium. Det var også Titans’ cheerleadere, der stod for pauseunderholdningen, og det var selveste “CJ2K” Chris Johnson, som introducerede Titans’ mandskab, da han – traditionen i Nashville tro – satte sværdet i stenen.

På banen var det tydeligt fra første spillefløjt, at der var noget på spil. Tennessee Titans har ikke fået den start på sæsonen, som de drømte om og et nederlag risikerede at hægte dem af i kampen om divisionstitlen i AFC South. Baltimore Ravens har – som sædvanlig – døjet med et hav af skader i sæsonens begyndelsen, og har allerede lidt to overraskende nederlag til Indianapolis Colts og senest til Pittsburgh Steelers.

Intensiteten prægede kampen, som udviklede sig til en defensiv stillingskrig. DeAndre Hopkins og Marlon Humphrey havde flere bataljer i kampens begyndelse, og Patrick Queen forsøgte igen og igen at slå hul på Derrick Henry – dog uden held. Queen bemærkede også på det efterfølgende pressemøde, at intensiteten var højere, end han havde forventet i London.

I anden halvleg blev Ravens’ safety Kyle Hamilton sågar smidt ud, efter at han torpederede Titans’ receiver Chris Moore. Titans’ superstjerne Jeffrey Simmons var heller ikke for fin til at lege med, og han kvitterede bl.a. ved at levere et ganske sent hit på Ravens’ rookie receiver Zay Flowers. I fjerde quarter måtte Ryan Tannehill også give fortabt og udgå med en ankelskade, og Jadeveon Clowney kvitterede ved at smadre reserven Malik Willis på et af de efterfølgende spil. John Harbaugh storroste også Clowneys præstation og betydning for sit mandskab, da undertegnede spurgte ind til den 30-årige linjespiller på Ravens’ pressemøde.

Det var altså en anderledes oplevelse, som de 61.011 tilskuere fik med i bagagen denne søndag. Det var en klassisk, hårdt spillet, defensivt præget kamp, som frembragte minder om – ja – slutspilskampen mellem de to mandskaber tilbage i 2000. Og fansene kvitterede ved at levere klassisk NFL-opbakning og masser af larm, når modstanderne havde bolden, eller ved at synge med på “Sweet Caroline” eller “Mr. Brightside”.

Samtidig var det tydeligt, at mange var mødt op for at se superstjernerne Lamar Jackson og Derrick Henry i levende live. Tottenham Hotspur Stadium var et farveorgie og alle 32 hold var repræsenteret på lægterne. Mange af tilskuerne var der ikke for at bakke op om det ene eller det andet hold – men stort set alle, som jeg faldt i snak med, fremhævede lysten til og glæden ved at skulle se netop Jackson og Henry spille. De to verdensstjerner leverede også et show, da Lamar Jackson kastede for 223 yards, løb for 62 yards og kastede et touchdown, mens Derrick Henry leverede 113 yards og en enkelt scoring.

NFL vokser og vokser – og de europæiske fans suger sporten til sig. Søndag rundede NFL International 48 grundspilskampe i udlandet, og til november ruller cirkusset videre til Tyskland, hvor Kansas City Chiefs, Miami Dolphins, New England Patriots og Indianapolis Colts kommer på besøg. Jeg kan ikke anbefale det nok gange: Tag afsted – og udnyt at sporten kommer tættere på os. Her på Gul Klud fortsætter vi med at arrangere ture til kampene – både her i Europa og i USA – og I er alle mere end velkomne.

Læs også: Kampreferat – Baltimore Ravens triumferede i intenst London-opgør