Efter en sæson på sidelinjen har Hjalte Froholdt chancen for at erobre en starterplads i 2020. Men han kommer til at kæmpe hårdt for den…

Hjalte Froholdt trak os rundt på hele følelsespaletten i 2019.

Der var jubel, da Froholdt blev den blot anden dansker i NFL’s historie til at blive valgt i draften (Morten Andersen var naturligvis den første).

Optimismen steg, da analysesiden Pro Football Focus kom med store roser til Froholdt efter hans første træningskampe for Patriots.

Derefter røg vi lidt ned på jorden igen, da Froholdts positiontræner kritiserede danskeren for hans mange holding-straffe i træningskampene.

Og så sluttede det hele pludseligt, da Froholdt blev sat på den sæsonafsluttende injured reserve-liste med en skulderskade kort før starten på grundspillet.

Udsigterne til spilletid var dog aldrig gode i 2019, men anderledes ser det ud til næste sæson, hvor Froholdt har en reel chance for at få startersnaps for New England.

Situationen på den offensive linje

Det der virkelig baner vejen for Hjalte Froholdt er venstre guard Joe Thuneys kontraktudløb. 27-årige Thuney er en udmærket guard, som aldrig har misset en kamp, og det gør ham eftertragtet på det åbne marked. Patriots har ikke for vane at smide om sig med penge, så de fleste forventer, at Thuney forlader holdet i free agency.

Konkurrenterne

New England har ikke nogen oplagt afløser til Thuney, så det bliver en positionskamp, hvor flere lokale rapporterer giver Froholdt gode chancer.

Læs også: Store forventninger til skadesfri Froholdt

Froholdt primære konkurrent – som det ser ud lige nu – er sidste års tredjerundevalg Yodny Cajuste, der godt nok spiller tackle, men som flere talentspejdere før draften så som en potentiel guard. Dertil skal man holde øje med James Ferentz og restricted free agent Jermaine Eluemunor, som Patriots tradede sig til fra Ravens i sidste sæson.

Tre andre ting at holde øje med

1) Free agency
Patriots har godt 44 millioner dollar tilbage på 2020-lønbudgettet, og selvom en del af dem skal bruges på en quarterback, så har holdet penge til at hente konkurrence til guard-positionen. Holdet holder sig traditionelt fra de helt store navne, men der er fornuftige spillere, som klubben kan hente uden at tømme hele sparegrisen.

Man kunne fx tage et kig på Broncos’ Connor McGovern, som både har erfaring som guard og center. Bill Belichick elsker alsidighed, og McGovern vil prismæssigt være et niveau under free agencys bedste guards Joe Thuney og Redskins’ Brandon Scherff.

2) Dante Scarnecchia
Den legendariske offensiv linjetræner valgte endnu engang at stoppe sin trænergerning efter 2019-sæsonen. Han repræsenterede dog Patriots ved NFL Combine, hvor han også lavede øvelser med college-talenterne – ganske som han gjorde, da han gik på pension første gang.

Om Scarnecchia er der eller ej får næppe direkte betydning for Hjaltes chancer for at vinde den interne kamp om Thuneys plads, men det kan så afgjort få betydning for hans udvikling.

Scarnecchia er uhyre god til at få det bedste frem i sine spillere, og det vil kun være godt for Froholdt, hvis den 72-årige træner beslutter sig for at tage en sæson til.

3) Draften
Selvom holdet bør fokusere på at hente noget offensivt firepower, så ved man aldrig med New England. Klubben har ikke noget andetrundevalg efter Mohamed Sanu-handlen, så det bliver formentlig først i slutningen af tredje runde (hvor Patriots forventes at få et eller flere kompensationsvalg) eller senere, at Froholdt kan få en ny konkurrent.

Her har Froholdt dog den fordel, at han har haft et helt år til at lære Patriots offensive system, mens en rookie skal lære det hele fra bunden.

Mit bud

Froholdt får chancen for at starte ved siden af venstre tackle Isaiah Wynn og center David Andrews, men han kommer til at kæmpe for den.

New England kommer til at hente en veteran ind, men medmindre man punger ud for en etableret starter som Connor McGovern, så bliver det en billigere veteran, som skal agere ‘plan b’, hvis ikke Froholdt eller en af de andre unge spillere griber chancen.

Froholdt skal have en stærk træningslejr og vise, at han i hvert fald ikke vil være en hæmsko for angrebet, når han er på banen.

Lykkedes han med det, kommer vi til at se meget mere til Hjalte i 2020.

Hvad siger du? Bliver Froholdt starter i 2020, rotationsspiller eller må han endnu engang se hele sæsonen fra sidelinjen?

Giv os dit bud i vores nye facebook-kommentarfelt herunder.