Analysesitet Pro Football Focus har givet Hjalte Froholdt gode karakterer efter de to første kampe i pre season. Ud af op mod 100 guards rangerer de ham sjette bedst.

De danske fans har i denne måned haft rig mulighed for at se noget til Hjalte Froholdt i hans første pre season hos New England Patriots.

I de to første kampe har han spillet alle Patriots’ snaps, og det er gået ganske godt. I hvert fald, hvis man skal tro football-analysitet Pro Football Focus (PFF), der ser alle snaps i alle kampe og giver spillerne karakterer.

Her får Froholdt en samlet karakter på 72,4 for kampen mod Titans. Skalaen går mellem nul og 100, hvor 60 er en middelkarakter. De 72,4 er marginalt dårligere end hans 73,5, som han fik mod Lions i første kamp. Samlet giver det en karakter på 75,6 efter de to kampe, og det er sjettebedst i PFF’s rangering af de 87 guards, der har spillet over 20% af deres holds snaps i pre season.

I kastespillet har han en karakter på 69,8, hvilket er 26. bedst, mens han karakter på 73,0 i løbespillet er niende bedst. I alt har Froholdt tilladt en hurry (spil hvor quarterback må skynde på sit kast pga. pres) over de to kampe. Derudover har Froholdt tre holdings, hvilket er det mest negative ved Froholdts præstationer over de to kampe.

Næste opgave for Froholdt og Patriots i denne pre season bliver Carolina Panthers. Her forventes Froholdt måske at spille lidt mindre, da flere af Patriots’ startere vil få spilletid for første gang i pre season. Kampen spilles natten til fredag kl. 01.30 dansk tid.