Chip Kelly-eksperimentet holdt ikke længe i San Francisco. Nu er Kyle Shanahan og et væld af nye spillere klar til et genoplivningsforsøg af 49ers.

Nævneværdige afgange:
QB, Colin Kaepernick (Fritstillet)
QB, Blaine Gabbert (Kontraktudløb)
QB, Christian Ponder (Kontraktudløb)
CB, Tramaine Brock (Fritstillet)
K, Phil Dawson (Cardinals)
WR, Torrey Smith (Eagles)
S, Antoine Bethea (Cardinals)
RB, Shaun Draughn (Giants)
WR, Rod Streater (Kontraktudløb)
DE, Glenn Dorsey (Kontraktudløb)
LB, Michael Wilhoite (Seahawks)
LB, Gerald Hodges (Kontraktudløb)
OG, Andrew Tiller (Kontraktudløb)
LB, Nick Bellore (Lions)
WR, Quinton Patton (Jets)
Nævneværdige tilgange:
WR, Pierre Garcon (Redskins)
LB, Malcolm Smith (Raiders)
FB, Kyle Juszczyk (Ravens)
DT, Earl Mitchell (Dolphins)
LB, Dekoda Watson (Broncos)
C, Jeremy Zuttah (Ravens)
QB, Brian Hoyer (Bears)
QB, Matt Barkley (Bears)
WR, Marquise Goodwin (Bills)
WR, Aldrick Robinson (Falcons)
K, Robbie Gould (Giants)
RB, Tim Hightower (Saints)
TE, Logan Paulsen (Redskins)
T, Gary Gilliam (Seahawks)

Nævneværdige re-signings:
RB, DuJuan Harris
DT, Chris Jones
WR, Jeremy Kerley
Svingdøren har været rødglødende
Det er let at være efter hold, der ikke har været aktive i free agency trods store mangler. Det er bestemt ikke tilfældet for 49ers. Holdet har fået ny træner (Kyle Shanahan fra Falcons) og ny General Manager (John Lynch fra kommentatorboksen hos Fox), og holdkortet kommer til at se meget anderledes ud end sidste sæson.
49ers har mistet en lang række spillere, men baseret på deres spil vil ingen af dem blive specielt savnet. Phil Dawson, og den nyligt fritstillede Tramaine Brock, der grundet hustruvold ikke længere var velkommen, er de eneste større tab.
Til gengæld er det væltet ind med nye spillere, der kan få positiv indvirkning på 49ers’ spil på banen. Der er kommet en ny quarterback-duo på plads. Hoyer og Barkley tørnede sidste sæson ud for Bears og er nu på plads i Californien. Hoyer så utroligt solid ud i sine fem kampe for bjørnene og ligner pt. starteren næste sæson. Uanset, hvem der skal kaste for 49ers, har de opgraderet deres våben. Sidste sæson havde holdet muligvis den værste receiver-gruppe i ligaen. Pierre Garcon er hentet ind for at kunne bidrage med den ro og stabilitet en veteran kommer med. 30 millioner dollars over tre år er mange penge, men det godt givet ud for en af ligaens absolut bedre receivere.
Der er også blevet tilført lidt fart i form af Aldrick Robinson og Marquise Goodwin. Goodwin har deltaget ved OL for USA, hvor han i 2012 nåede finalen i længdespring og har løbet en 40-yard dash på 4,27 sekunder. Han er ikke en imponerende receiver, men har farten til at skabe problemer, mens den sidste nytilkommer, Aldrick Robinson, kan fungere fint som dybde. Jeremy Kerley er også tilbage efter en okay 2016-sæson.
49ers har også uddelt nogle større kontrakter, der kan få en til at ryste en smule på hovedet. Fullback Kyle Juszczyk har fået en kontrakt med en samlet værdi på 21 millioner dollars, hvilket er 7. mest blandt alle running backs. Juszczyks gennemsnitlige løn er 9. størst blandt samme positionsgruppe. Det er en smule skørt for en fullback. Når det er sagt, så er han en fremragende spiller og ender nok få en betydningsfuld rolle. Måske han endda kan hjælpe med at holde Carlos Hyde skadesfri, så han kan få sit endelige gennembrud.
Den anden store kontrakt, fem år og lidt mere end 26 millioner dollars, til Malcolm Smith er mere underlig. Smith har haft to år med meget spilletid for Oakland Raiders, og selvom det er blevet til en masser tacklinger har spillet ikke været godt. Lidt det samme kan siges om Earl Mitchell, som kommer til fra Miami. Han har dog ikke fået en lige så stor kontrakt.
49ers byttede et 6. rundevalg i draften med Ravens for at sikre sig Center, Jeremy Zuttah, det var en lidt mere positiv handel.
Overordnet set er der sket en masse, og det begynder at pege i den rigtige retning for San Francisco. Trods flere fornuftige tilføjelser er det dog svært at være helt oppe at ringe, da kontraktstørrelserne også skal tages in mente. Der er brugt lidt for mange penge på spillere, der måske ikke helt er dét værd til, at karakteren kan blive bedre.
Karakter: (5/10)
49ers vælger som nr. 2 i første runde
Efter en miserabel sæson, hvor der var lige så mange problemer uden for banen, som der var med spillet på banen, skal det traditionsrige hold vælge som nr. 2. San Francisco har et væld af huller på holdkortet og kunne gøre klogt i at handle lidt ned og skaffe sig ekstra valg i draften. Quarterback er det helt store problem, men den offensive linje er ikke god, receiver og tight end-gruppen er stadig et stykke under middel, cornerback er også et sårbart område. Trods der er gået flere høje draftpicks efter den defensive linje de seneste to år, er det også et sted, der med rette kan forbedres.
Faktisk har holdet hårdt brug for opgradering på stort set alle positioner.
Draft needs: QB, WR, TE, OT, OG, DE, DT, CB
Oplagte spillere for 49ers i første runde
Solomon Thomas, DE, Stanford
Det mest populære valg til 49ers er defensive end Solomon Thomas. 49ers har valgt to defensive ends (Arik Armstead og DeForrest Buckner) i første runde de seneste to år, men det kan blive et hattrick. Holdet kan meget vel skifte fra et 3-4 forsvar til et 4-3 forsvar, og mangler noget pass rush. Thomas har ikke størrelse, men stort set alt andet er til stede hos den 21-årige spiller. Der er tale om en eksplosiv forsvarsspiller med solid teknik, og så har han styrken til at hjælpe på ydersiden i løbespillet. Det betyder, at han er en ufattelig alsidig spiller, der let burde kunne bidrage uanset det defensive system. Mange amerikanske drafteksperter er bekymrede over, om Thomas vil få en fast position i NFL. Thomas minder på mange måder om Seattles Michael Bennett, og sådan en fyr vil John Lynch uden tvivl gerne have fingre i.
Jonathan Allen, DT/DE, Alabama
Den talentfulde Alabama-spiller, Jonathan Allen, kan bidrage med næsten det samme, om end han ikke er helt lige så eksplosiv som Thomas. Til gengæld har Allen en endnu bedre teknik og mange forskellige manøvre i sit arsenal. Ligesom Thomas er Allen en meget alsidig spiller, og han har erfaring med forskellige positioner på forsvaret. Han kan spille de tidlige downs på den defensive linjes yderside inden han rykker ind på kastedowns. Allen sluttede sin sidste sæson for det voldsomt prestigefyldte Alabama Crimson Tide-hold med 10,5 sacks.
Marshon Lattimore, CB, Ohio State
Vi bliver på forsvaret, hvor 49ers har fået et større hul på corner back positionen end ønsket. Holdets startede spiller Tramaine Brock blev anholdt for hustruvold, og det har ført en fyreseddel med sig. Selv om safety Jimmy Ward er alsidig og kan spille snaps som corner, har holdet brug for stærkere spillere i nutidens kasteglade NFL. Lattimore er den bedste i hele draften, og han hjælpe fra start. Lattimores atlektiske evner stråler selv blandt andre verdensklassespillere, men Lattimore har også instinkter og teknik, der kan matche den imponerende fart. Han har kun én sæson som starter bag sig, men her holdt han modstandernes quarterbacks til en rating på 30,2 ud af maksimale 158,3 –  det er fremragende.
Mitchell Trubisky, QB, North Carolina
Lidt som med Goff og Wentz sidste år er jeg ikke overbevist om, at hverken Trubisky eller DeShawun Watson er et top 2-vag værdigt. En ny quarterback bliver simpelthen nødt til at blive vendt med valget alligevel. Selvom 49ers er et stykke fra at have et hold, der kan tilbyde gode muligheder til en rookie-quarterback, er det et kæmpe need. Trubisky kan komme til at fungere godt i Shanahans system. Vi så Falcons sidste sæson gøre brug af mange kast, hvor quarterbacken bevægede sig, og her vil Trubisky være virkelig god. Han har en fin højde og er en godkendt atlet, der befinder sig naturligt i “lommen”, er hurtig til at tage beslutning og samtidig meget præcis på de korte og mellemlange kast. Det kunne meget vel blive et godt partnerskab mellem rookie head coach og rookie quarterback.
ARZ | ATL | BAL | BUF CAR CHI | CIN | CLE | DAL | DEN | DET | GB HOU | IND | JAX KC | LAC | LAR | MIA | MIN | NE | NO | NYG | NYJ | OAK | PHI | PIT | SF | SEA | TBTEN | WAS