For andet år i træk bløder Bengals-holdet talent, og den røde tråd i Cincinnatis ageren mangler. Det giver grund til bekymring efter en 2016-sæson der skuffede, og draftens betydning kan ikke overvurderes for Bengals i år.
Free agency er overstået, og draften er næste store begivenhed på NFL-kalenderen. Derfor kigger vi her på Gul klud nærmere på, hvordan de forskellige hold har klarer sig igennem de seneste uger, og på hvilke positioner de bør forstærke sig i draften. Turen er kommet til Cincinnati Bengals, der måtte se et par store stjerner forlade holdet.
Nævneværdige afgange
G, Kevin Zeitler (Cleveland Browns)
OT, Andrew Whitworth (Los Angeles Rams)
DT, Domata Peko (Denver Broncos)
RB, Rex Burkhead (New England Patriots)
DE, Margus Hunt (Indianapolis Colts)
LB, Rey Maualuga (Fritstillet)
Nævneværdige tilgange
OT, Andre Smith (Minnesota Vikings)
LB, Kevin Minter (Cincinnati Bengals)
Re-signede spillere
WR, Brandon LaFell
CB, Dre Kirkpatrick
OT, Eric Winston
RB, Cedric Peerman
DT, Wallace Gilberry
Grund til bekymring i Cincinnati
For andet år i træk bløder Bengals-holdet talent, og for andet år i træk har Bengals ikke forsøgt at erstatte tabene på trods af et stort økonomisk råderum. Det er ærlig talt lidt mærkværdigt, og den konservative tilgang virker til at have taget overhånd i det sydvestlige Ohio.
Kevin Zeitler og Andrew Whitworth er begge top 5 eller meget tæt på top 5-spillere på deres positioner. Whitworth har været i Cincinnati i årevis, og jeg tror, at holdet tog det som en selvfølge, at han ville blive. Zeitler draftede man i første runde for 5 år siden, udviklede ham til en topspiller, og så lader man ham gå uden det store forsøg på at holde på ham. Specielt Zeitler giver anledning til rynker på næsen over, hvorfor man overhovedet drafter ham i første runde, hvis man ikke værdsætter ham, når han udvikler sig til alt, hvad de havde håbet på.
Begge spillere er kæmpestore tab, når holdet på ingen måde har spillere klar til at tage over og heller ikke har investeret i nye folk til at lukke hullerne. Andre Smith er en signing, der sikrer bredden, men han er ikke en spiller, der bør starte på nuværende tidspunkt af karrieren.
At Bengals nægter at betale Whitworth eller Zeitler kan virke endnu mere spøjst, når holdet intet problem har med at give Dre Kirkpatrick en stor kontrakt. Han er nu nu ganske velbetalt, selvom han blot er lidt over gennemsnittet i niveau. Og det er på en position, hvor Bengals har masser af dybde med unge spillere som Darqueeze Dennard, Josh Shaw og William Jackson. Ja, undskyld mig Bengals, men hvor er den råde tråd?


Alt i alt har Bengals sagt farvel til to virkelig dygtige spillere på kritiske positioner, overbetalt en udmærket spiller på en ikke-kritisk position og valgt ikke at hente erstatninger på trods af masser af økonomisk råderum under lønloftet. Holdet er blevet en del dårligere, uden det var økonomisk dikteret, og i min bog er det klart dumpet. Kun det faktum, at man ikke forlængede med aldrende og dårlige Domata Peko, fritstillede Rey Maualuga og hentede fornuftige Kevin Minter i stedet, redder dem fra bundkarakter.
Karakter: (2/10)


Draft: Bengals vælger som nr. 9 i første runde
Bengals har for første gang i en håndfuld år et højt valg i draften, og der skal hentes fuld valuta i draften, hvis ikke 2017 skal blive en skuffelse. De sidste års svækkelser i free agency og manglende succes i draften, har gjort flere positioner ganske svage. På angrebet er hele den offensive linje svækket markant, mens holdet også leder efter et kompliment til A.J. Green og potentielt en spiller til at erstatte skuffende Jeremy Hill. På forsvaret er linebacker-gruppen halvsvag, men Kevin Minter gør måske, at de kigger andre veje tidligt i draften. Det kan skyde fokus over på pass-rushet, der også burde opgraderes, så Dunlap og Atkins ikke er eneste trusler oppe foran.
Holdmangler: DE, OL, WR, LB, RB, DT
Oplagte spillere for Bengals i første runde
WR, Corey Davis, Western Michigan
Der er ikke nogle offensive linjemænd, der skriger af top 10 i denne draft, og derfor virker wide-receiver mest oplagt, hvis Bengals forstærker angrebet i første runde (Hold dog øje med runningback Leonard Fournette). Corey Davis har den fart, som Bengals værdsætter i en receiver, men kan vinde på mange forskellige områder. Han løber solide ruter og kan skabe yards efter catchet. Davis og A.J. Green vil give en frygtet duo, der kan tillade Andy Dalton at bære holdet.
DE, Jonathan Allen, Alabama
Pass-rusher er Bengals’ største mangel, og derfor kan Bengals måske vælge at kigge mod Allen, selvom han ikke er en typisk defensive-end, og slet ikke i Cincinnati. Han er væsentligt mindre end, hvad Bengals typisk foretrækker, men hans evner er ikke til at overse. Han vinder på styrke, intelligens og god teknik, og vil uden tvivl være en opgradering over Michael Johnson, selvom Allen næppe rammer 15 sacks i en sæson.
LB, Reuben Foster, Alabama
Kevin Minter-signingen gør linebacker til et ikke så presserende problem, men hvis Reuben Foster er tilgængelig, tror jeg Bengals vil overveje ham. Foster er meget talentfuld, men kom i problemer til årets combine, hvor han blev sendt hjem efter trusler mod en hospitalsansat. Derfor kan Foster, der tidligere var anset som et potentielt top 5-valg, falde til Bengals, der i de senere år ikke har haft problemer med at huse udfordrende personligheder.
ARZ | ATL | BAL | BUF CAR CHI | CIN | CLE | DAL | DEN | DET | GB HOU | IND | JAX KC | LAC | LAR | MIA | MIN | NE | NO | NYG | NYJ | OAK | PHI | PIT | SF | SEA | TBTEN | WAS

2 KOMMENTARER

 1. Off-season har været fustrende som Bengals fan, men synes ikke problemet er at der mangler en “rød tråd” i det som Bengals organisation gør. Mere om den røde tråd er den rigtige plan
  Bengals valgte to OT med de to første valg de havde i 2015 draften. Tror gerne de ville forlænge med Andrew Whitworth for et år, men ikke for de tre år han fik i Rams. Netop når Bengals har to unge OT, som man har brugt tidlige valg på, skal de også bruges.
  Selv om man, ud fra hvad vi har set indtil videre, i Ogbuehi har en under-middel OT og en middel OT i Fisher, så synes jeg ikke der mangler rød tråd, men kan netop se deres plan i det de gør. At den “røde tråd” så ser ud til at fejle er noget andet.
  Bengals prøvede både i 2014 og 2015 at forlænge med Zietler og lave en kontrakt med ham i forhold til hvad Bengals mener en rigtig god OG er værd.
  Ud fra kontrakter de har givet må det være omkring 8$ millioner om året mod de 12$ millioner Zietler får i Browns. Igen kan man være uenig i dispositionerne, men synes ikke man kan beskylde et hold for at mangle “rød tråd” når de følger deres filosofi.
  Hvorfor de brugte et valg i første runde på guard er et godt spørgsmål?
  Synes artiklen selv mangler en “rød tråd” eller der er en indre logik i forhold til at kritisere Bengals for at skrive kontrakt med Kirkpatrick.
  Adam “Pacman” Jones har igen gjort noget dumt uden for banen, så han enten bliver fritstillet 1. juni eller får karantæne i sæsonen, hvilket betyder at hvis Kirkpatrick ikke var kommet på kontrakt, havde Bengals haft: en middel sloth CB i Josh Shaw, en under middel CB i Darqueeze Dennard – startet 4 kampe i 4 år og mange skader – og et håb i rookie William Jackson, der var ude med en skade hele sidste sæson. Har svært ved at se der er en bedre CB situation end på OL?
  Derfor virker kritikken af Kirkpatrick kontrakten, som nævnt selvmodsigende.
  Kirkpatrick bliver betalt som den 12. bedste CB i forhold til caphit, er han så den 12. bedste CB i ligaen? Nej men i forhold til position er CB en af de positioner Bengals rangerer højest, med mange første runde valg, samt der er to CB på Bengals top fem lønningsliste (igen i forhold til cap hit), så igen er der en rød tråd eller plan med det de gør.
  Som Bengals fan er jeg ikke altid enig i Bengals organisations plan i forhold til at drive et football hold på, men jeg kan dog se de har en plan eller rød tråd, med det de gør.
  Jeg kan kritisere den plan de har bygget op og er bange for at vores OL vil være en af de 15 dårligste i ligaen, men ikke for at de mangler en plan eller en indre logik i det de gør 🙂

  • Stærk kommentar Simon.
   Du bringer masser af gode argumenter, og langt hen ad vejen har du nok ret. Det er nok ikke mangel på en røde tråd, men mere at den generelle beslutningstagen igen og igen svækker holdet talentmæssigt uden nogen reel grund udover filosofisk stædighed.
   Jeg er dog ikke enig i, at CB-positionen ville se så skidt ud uden Kirkpatrick. Pacman står måske til 2 spilledages karantæne, men næppe mere. Og selvom han er oppe i årene vil han formentlig stadig være solid. Hvis han bliver fritstillet, vil Kirkpatricks kontrakt give mere mening, men det er der intet der typer på for Pacman. Kirkpatrick er måske lige over middel, så svækkelsen fra ham til William Jackson er til at overse, hvis Jackson ellers kan leve op til sin førsterundestatus.
   Tak for din kommentar!

Comments are closed.