I staten Ohio træner en ung dansker på livet løs. Her er Corona-krisen glemt. Der er kun én ting, der tæller: En kontrakt med et NFL-hold.

Navnet er Steven Nielsen. Måske har du hørt om ham. Vi har fulgt ham de seneste måneder her på Gul Klud, hvor du har kunne læse om det danske bjerg.

For et bjerg, det er han. Også efter amerikanske standarder. Han måler 204 cm og vejer lige omkring 130 kg. Og det er attraktivt for NFL, især når man er atletisk og samtidig en begavet ung mand med en god arbejdsmoral.

Steven Nielsen er offensive lineman. Jeg plejer, at kalde det holdets anonyme helte eller angrebets politimænd. Deres opgave er at beskytte og skabe plads uden selv at komme i fokus. Faktisk er det ofte et succeskriterie for en offensive lineman ikke at blive nævnt.

Altså lige bortset fra den kommende weekend, hvor der sidder en masse unge college-atleter og håber på, at deres navn bliver råbt op i NFL-draften

Draften går i gang torsdag nat kl. 02 dansk tid, og her vil 32 unge talenter tage skridtet fra college-amatører til professionelle i NFL. Det samme gentager sig fredag, hvor yderligere 96 spillere bliver fordelt på NFL-klubberne. Og så kommer vi til lørdag.

Her afvikles 4. til 7. runde. Der skal vælges 128 spillere (eller 127 for at være helt præcis), og måske får en håbefuld dansker sit navn råbt op.

Hop til: Gul Kluds store draft-sektion
Læs også: Alle de bedste offensive tackles i draften
Læs også: Alle de bedste quarterbacks i draften

Steven Nielsen, dansk NFL-håb

Steven Nielsen
Alder: 23 (født 6. juni, 1996)
Fra: Dragør
Position: Offensive tackle
College: Eastern Michigan Eagles
Højde: 2 meter 8 cm
Vægt: 134 kg
Bænkpres: 170 kg
Squat: 215 kg  

Steven Nielsen vil sidde klistret til skærmen med mobilen i hånden og håbe på, at en NFL-klub ringer og fortæller, at de har valgt ham. Og også selvom det ikke sker, er telefonen hans kæreste eje den dag.

For så snart draften er slut, går næste fase i gang for NFL-klubberne: Få fat i de spillere, som andre klubber måske har overset. Og her er Steven på mange klubbers radar. Han er i forvejen svær at overse, men angiveligt har ca. halvdelen af NFLs 32 klubber et godt øje til danskeren.

Så er det bare, hvem der først ringer, hvem der økonomisk er mest attraktiv, og selvfølgelig hvor den 23-årige dansker helst vil hen?

Her får du sidste interview med Steven, inden draften begynder torsdag, men på lørdag kan du møde ham live på Gul Kluds facebook-side.

Gul Klud: Hvor har du været under Corona-krisen?

– Lige nu bor jeg med min kæreste og hendes familie i Ohio. Men jeg var stadig i Michigan, hvor jeg spillede football for Eastern Michigan Eagles, da krisen startede. 

Hvordan har du håndteret det?

– Jeg har håndteret det så godt, som jeg kunne. Det er jo nyt for os alle. Jeg er blevet hjemmet, som alle bliver bedt om herovre, og det gør så naturligvis, at jeg ikke haft mulighed for at besøge-NFL hold. Det er selvfølgelig ærgerligt, men alle unge spillere med håb om en NFL-karriere er jo i samme båd. 

Har du fået trænet og holdt formen ved lige?

– Ja, jeg har trænet hjemmefra. Og brugt min egen kropsvægt. Så det er masser af armbøjninger og squats, og de få redskaber jeg har til at træne med. Og når, der skal løbes og laves football-øvelser, så tager jeg hen til den lokale High School og træner der.  

Hvor skal du se draften?

– Jeg skal bare se draften her, hvor jeg bor, sammen med min kæreste og hendes familie. Ikke noget stort. Det var meningen, at min familie skulle have været herover, men på grund af Corona, så blev de nødt til at blive hjemme. 

Er de ikke kede af det, og hvad med dig selv?

– Ja, det er de selvfølgelig. Det sker jo kun en gang i livet. Jeg tror kun, det var mine forældre, der skulle havde været her over, men jeg har to brødre også. Og ja, det er da nederen, at jeg ikke kan have min familie herovre. Det er det største øjeblik i min foreløbige karriere.

Hvad synes du om de tiltag NFL har lavet med draften?

– Jeg synes, NFL har været gode og hurtige til at finde en løsning, hvor de stadig kan afvikle draften. Selvfølgelig er det surt for de spillere og fans, der skulle have været til Las Vegas og set med live, men for en NFL-prospekts synsvinkel, så er jeg glad for, at de har fundet en måde at afholde det på, så vi kan vide, hvad vores fremtid bringer, og hvor den bringer os hen. 

Hvilke hold har du haft kontakt med?

– Jeg har været i kontakt over telefonen med en en tredjedel af NFL-holdene over de sidste par uger. 

Hvilket NFL-hold var du fan af som ung footballspiller?

– Jeg har været New York Giants-fan, siden jeg startede med at spille football. Det var mest, fordi jeg elskede byen og farverne på uniformerne. Jeg har endda set en af deres kampe mod Packers på Metlife stadium.  

Hvordan vil det være at komme til Giants?

– Selvfølgelig vil det været fedt at blive draftet af NY Giants, og få lov til at spille på det stadion i de farver. Men for at være helt ærlig, betyder det ikke så meget mere end at blive draftet af et andet hold. Så længe jeg får en chance, så er jeg lykkelig. 

Er der nogle holdkammerater du håber/forventet bliver draftet?

– Jeg håber selvfølgelig, at alle mine holdkammerater bliver draftet, men realistisk set tror jeg, at der måske er to andre der også har en chance for at blive draftet. Det er de to defensive backs fra vores hold sidste år, cornerback Kevin McGill og safety Vince Calhoun. 

Læs også: Steven Nielsen – den næste NFL-dansker
Læs også: Stort europæisk football-medie roser dansk gigant
Læs også: Amerikansk ekspert er vild med Steven Nielsen