Danske Steven Nielsen kan meget vel være næste dansker til at få chancen på et NFL-hold. Det er vurderingen fra den anerkendte amerikanske draftekspert Dane Brugler, der har Nielsen som en såkaldt “Priority free agent”.

Sidste år skrev Hjalte Froholdt dansk football-historie, da han blev valgt af New England Patriots i fjerde runde af draften. I år har vi dog endnu en dansker, der har en chance for at blive valgt.

Danske Steven Nielsen forventes ikke at blive valgt så højt, men er bestemt på radaren hos NFL-hold, og nu har en af de største amerikanske drafteksperter sat en vurdering på danskeren niveau og chancer for at blive valgt.

Overordnet er Nielsen den seneste danske blokeringsimport med en chance for en NFL-karriere

Dane Brugler, der er førende draftekspert for for The Athletic, har rangeret Nielsen som den 26. bedste offensive tackle i årets draft med vurderingen “Priority free agent”. Det vil sige, at Brugler ikke mener, at Nielsen bør blive draftet, men at han efter draften bør have en høj prioritet hos holdene, når de skal finde deres undraftede free agents.

Undraftede free agents er alle de førsteårsspillere, som ikke blev valgt i selve draften, og alle hold henter typisk et sted mellem 7 og 12 undraftede free agents ind hvert år. De spillere vil være en del af holdenes 90 mands store trup og vil deltage i holdets træninger henover sommeren (hvis Corona tillader det) på lige fod med alle andre spillere i truppen.

I sin beskrivelse af Nielsens spil forklarer Brugler:

– Nielsen er en høj og tynd(som i fit) blokeringsspiller med adræthed i sine fødder, men problemer med at forudse snappet (fem false starts i 2019). Han har problemer med at matche rusheren i det åbne pga. flade fødder og stivhed i kroppen, hvilket fører til, at han stopper sine fødder og læner sig forover for meget. I løbespillet er der problemer med at holde blokeringer, men han skaber godt skub, når han får fat. Overordnet er Nielsen den seneste danske blokeringsimport med en chance for en NFL-karriere, men han skal få over- og underkrop til at arbejde sammen samt eliminere de mentale fejl.

Dette er kun én mands holdning til Nielsens spil, men det giver et indtryk af, at han umiddelbart ses som et sent draftvalg eller en mand, der kan få en kontrakt med et NFL-hold efter draften.

Hvis man vil læse hele Dane Brugles draft guide, kan man få den ved at abonnere hos The Athletic. Guiden hedder “The Beast” og findes her