For danske Steven Nielsen bliver torsdag meget afgørende for hans football-fremtid.

Talentspejdere fra både NFL og den canadiske liga CFL vil være på plads, når Steven Nielsen på torsdag skal vise sig frem og forsøge at imponere i forskellige football-relaterede øvelser til den såkaldte Pro day.

Dette er den tredje artikel i serien om Steven Nielsen. Den 23-årige dansker har netop færdiggjort sin college-uddannelse, hvor han spillede football og læste Sports management på Eastern Michigan University (EMU).

Frem mod draften vil du lære Steven Nielsen bedre at kende, og hvis alt går vel, ja så har vi to danskere i NFL til efteråret. Og så endda begge offensive linjemænd.

I denne uge kan du læse om Stevens forberedelse til hans Pro day, hvor han skal vise sig frem for NFL-klubberne.

Læs også: Steven Nielsen. Den næste NFL-dansker

Steven Nielsen

College: Eastern Michigan University
Hjemby: Dragør
Alder: 23 
Højde: 204 cm
Vægt: 138 kg
Position: Offensive lineman 
Dansk klub: Ørestaden Spartans

Hvordan fungerer en Pro Day og hvor skal den afholdes?
Pro-dagen foregår på EMU, og er for alle de EMU-spillere, der lige er blevet færdige med at spille College-fodbold. De får mulighed for at vise deres atletiske evner frem for en stribe NFL-scouts gennem forskellige øvelser, som er 40-yard dash (sprint), pro shuttle (løbeøvelse mellem tre kegler), L-Drill (løbeøvelse mellem kegler stillet op i et L), broad jump (stående længdespring), vertical jump (stående højdespring) og 225 pund bænkpres (antal gange man kan bænke 100 kg). 

Hvordan forbereder du dig til Pro Day?
Jeg er i gang med at træne til min Pro day, og det gør jeg sammen med en af mine tidligere holdkammerater fra EMU i et træningscenter der heder Barwis Performance Center. Det ligger i Plymouth, Michigan, hvor jeg bliver personligt trænet af en tidligere NFL spiller i både styrke og hurtighed. Jeg træner tit sammen med NFL-spillere, som er i gang med deres offseason-træning lige nu, og de giver mig gode råd om, hvordan man forbereder sig til sin Pro day. 

Hvilke øvelser bliver der fokuseret på til din Pro Day?
Jeg fokuserer selvfølgelig på alle øvelserne, men jeg vil specielt gerne vise min atletiske side frem, så fokus ligger på vertical og broad jump, og så alle speed-øvelserne som L-drill og Pro-shuttle. 

Ved du hvem eller hvor mange scouts der kommer?
Jeg ved ikke endnu, hvor mange scouts der kommer til at være der til min Pro day, men jeg ved at både NFL og CFL scouts kommer til at være der. 

Hvem er den største stjerne til jeres Pro Day (QB, RB, dig?)
Jeg ved ikke om vi har en stjerne som så. Vi har en del spillere, som har været rigtigt gode College-spillere og har en chance for at spille i NFL. Dem, der er rangeret højst, er to spillere på vores defensive side af bolden, og er CB Kevin McGill og safety Vince Calhoun. På den offensive side er det mig og vores receiver Arthur Jackson.  

Hvor meget kontakt har du haft med NFL-klubber?
Jeg var nede i Texas i begyndelsen af januar til en all-star Showcase event, og der talte jeg med omkring halvdelen af NFL-holdene, og min agent har senere haft kontakt med resten, men al kontakt med holdene går gennem min agent nu, så jeg kan fokusere på min Pro day. 

Hvilke klubber har vist mest interesse?
Som sagt fokuserer jeg lige nu på min Pro day, og min agent taler med de forskellige hold, så jeg fokuserer ikke rigtigt på hvilke hold, der er interesserede, og hvem der ikke er, men har hørt hold som både Jacksonville Jaguars og Houston Texans blive nævnt et par gange, når min agent taler om hold.

Hvad har de sagt om dig?
Min agent siger, at holdene ser frem til at se mig til min Pro day, og at det er en vigtig del af deres vurdering af mig. 

Det var tredje bid af historien om Steven Nielsen. I de kommende uger følger vi ham tæt op til NFL draften.