Har du fulgt med i de senere år, ved du også, at vi lige nu har én dansker i NFL, og at flere andre har banket på. Nu kommer næste skud på den danske NFL-stamme.

Steven Nielsen har lige færdiggjort sin college-uddannelse. Han studerede Sports management på Eastern Michigan University, og spillede football ved siden af. Danskeren var dygtig på banen, men også i klasselokalet, og er blevet hædret for begge dele.

Han vejer på den gode side af 130 kg, og måler over to meter i højden. Han har spillet nærmest alle positioner på den offensive linje, og sluttede sin college-karriere som den vigtige venstre tackle. Alligevel har han været lidt anonym. Ikke mindst i de danske medier. Men det har vi tænkt os at lave om på.

Frem mod draften vil du lære Steven Nielsen bedre at kende, og hvis alt går vel, ja så har vi to danskere i NFL til efteråret. Og så begge offensive linjemænd.

Gul Klud har talt med Steven Nielsen og her får du første indblik i, hvem den store dansker er.

Steven Nielsen

College: Eastern Michigan University
Hjemby: Dragør
Alder: 23 
Højde: 204 cm
Vægt: 138 kg
Position: Offensive lineman 
Dansk klub: Ørestaden Spartans

Hvor spillede du i Danmark?
Jeg startede med at spille for Amager Demons, da jeg var 13, og jeg skiftede til Ørestaden Spartans, hvor jeg var med fra starten, da klubben blev stiftet i 2012. Jeg spillede også på både U17 og U19 landsholdet. 

Hvordan kom du i gang med amerikansk fodbold?
Jeg startede med at spillede amerikansk fodbold, fordi min bror Kevin begyndte at spille, da han prøvede det i skolen. Jeg syntes det så fedt ud, og det var en sport, hvor jeg kunne bruge min størrelse til min fordel.

Hvordan kom du til USA?
Jeg tog til USA, da jeg var 18 år, efter jeg havde undersøgt mulighederne omkring High School. I den forbindelse kom jeg i kontakt med landstræner Lars Carlsen, og jeg hørte om La Lumiere High School, hvor hans søn gik på skole. Jeg besluttede mig for tage til La Lumiere, hvor jeg spillede 2 sæsoner. Efterfølgende fik jeg tilbud fra flere forskellige colleges og endte med at vælge EMU (Eastern Michigan University).

Hvilke positioner har du spillet?
I Danmark og i High School, spillede jeg både offensiv og defensiv linje, og endda lidt fullback i Spartans. I college startede jeg mit første år med at spillede både højre og venstre guard, mit Sophomore og Junior år spillede jeg højre tackle, og her sidste år spillede jeg venstre tackle. 

Hvordan har du udviklet dig spillemæssigt og kropsmæssigt?
Jeg har udviklet mig en hel del, siden jeg begyndte i College. I starten var jeg ikke teknisk god, og fandt hurtigt ud af at være stor ikke var nok, så jeg har haft masser af fokus, på at udvikle min teknik, og det har hjulpet mig til at blive en bedre spiller. Min krop har også udviklet sig en hel del. Jeg begyndte i College med 30% kropsfedt, men i dag er jeg nede på 16%, og jeg er blevet både hurtigere og stærkere.

Hvornår gik du fra backup til starter, og hvordan var processen?
Mit første år på college delte jeg spilletid med en Senior-spiller (fjerdeårs-spiller, red.), men halvvejes gennem sæsonen tog jeg starter pladsen. Jeg spillede bedre end ham i både kampe og til træning, og jeg spillede størstedelen af tiden i kampene resten af sæsonen, men indgik stadig i rotation med ham. Jeg har startet de sidste tre år som højre og venstre tackle. 

Hvad læste du ved siden af football – eller er det omvendt?
Ved siden af fodbold studerede jeg Sports mangement og kommunikation, og dimitterede med Cum Laude, hvilket betyder, at jeg har haft gode karakterer i alle fire år i college.

Det var første lille bid af historien om Steven Nielsen. I de kommende uger forbereder Dragør-drengen sig på sin Pro Day, hvor han skal vise sig frem for talentspejdere fra NFL. Det kan du læse meget mere om i de kommende artikler.