Pittsburgh blev endestationen for New York Giants’ ubesejrede stime, da Pittsburgh Steelers vandt 24-14.

Gæsterne fra New York havde vundet seks i streg, og de skulle forsøge at holde trit med suveræne Dallas Cowboys i NFC East. Hjemmeholdet kunne se divisionsrivalerne Baltimore Ravens og Cincinatti Bengals vinde deres kampe tidligere på søndagen, så begge hold var pisket til sejr.

Selvom Steelers fra start producerede pænt med yards, måtte begge hold punte i begyndelsen, og især Giants havde svære udgangspositioner i kampens begyndelse. Det kostede gæsterne en safety med tre minutter tilbage af 1. quarter. Tackle Ereck Flowers holdte for godt og for længe fast i hjelmen på Steelers’ rutinerede linebacker James Harrison, og da fejlen skete i endzone, var Steelers i front 2-0.

Værterne udbyggede føringen kort efter. Ben Roethlisberger fandt tight end Ladarius Green på et flot 37-yard kast, og det sendte Steelers indenfor field goal afstand. Her blev de stoppet, og så kom Randy Bullock på banen. Bullock startede sæsonen hos Giants og spillede holdets første kamp mod Cowboys, fordi den daværende kicker Josh Brown sad ude med karantæne. Bullock blev senere fyret, og lørdag underskrev han en aftale med Steelers, fordi den normale kicker Chris Boswell måtte udgå fra fredagens træning.

Bullock satte sit forsøg fra 44 yards, og dermed var Steelers foran 5-0.

Steelers fortsatte med at have momentum. Giants satte en fin serie sammen i angrebet og snusede til et touchdown. Fra Steelers’ 9-yard-linje gik Manning efter fuld gevinst og tight end Larry Donnell, men bolden blev intercepted af Steelers-linebacker Lawrence Timmons, som kunne returnere den 58 yards til Giants’ 40-yard-linje.

Hjemmeholdet udnyttede straks deres turnover, da Big Ben fandt Antonio Brown dybt i endzone på et 22-yards touchdownkast.

Steelers gik efter to ekstra point, men kombinationen Roethlisberger-Brown mislykkedes denne gang. 11-0 til værterne med lidt over syv minutter tilbage af halvlegen.

Giants og Manning havde ikke meget at komme med i første halvleg, og mens gæsterne virkede noget tandløse, så havde Steelers’ offensive koordinator Todd Haley og Steelers-angrebet gang i nogle gode ting. En angrebsserie med 15 spil og 64 yards blev holdt i live af tre 3. down konverteringer; bl.a. via modige spilkald fra Haley. De gode takter resulterede i et 34-yard field goal af Bullock, og dermed kunne Steelers gå til pause med en føring på 14-0.

Ufarlige giganter

Giants kom bedre ud efter pausen, og med hjælp fra en god udgangsposition og et par kast til Odell Beckham Jr., var gæsterne i redzone. Manning fortsatte med at gå efter Beckham, men i endzone var Steelers ekstra opmærksomme på Giants-stjernen. På 4. down og 1 på Steelers’ 3-yard-linje gik Giants efter guldet, men Mannings’ kast nåede aldrig frem til Will Tye takket være flot forsvarsspil af linebacker Ryan Shazier, og så måtte Giants-angrebet igen gå tomhændet fra banen.

Til gengæld leverede forsvaret en vigtig turnover kort efter. Le’Veon Bell løb bolden op igennem midten og havnede i en kæmpe klynge, men før han nåede jorden, blev bolden slået fri, og Giants’ overtog bolden på Steelers’ 17-yard-linje, og en screen til Rashad Jennings gav endelig fuld gevinst for gæsterne. Robbie Gould satte sit ekstra point, og så havde Giants reduceret til 14-7.

Steelers slog tilbage umiddelbart efter. Roethlisberger fandt først Ladarius Green for 33 yards op igennem midten. Le’Veon Bell flyttede kæderne 12 yards langs jorden, og Roethlisberger flyttede dem 13 yards yderligere via et kast i venstre side til Antonio Brown. Et par spil senere sendte Roethlisberger endnu engang et missil afsted mod den store tight end Green, og så kunne han score sit andet touchdown i kampen. 21-7 til hjemmeholdet.

Efter endnu et punt fra Giants fik Roethlisberger muligheden for at putte det sidste søm i gæsternes kiste. Men i stedet for at lukke kampen blev spændingen genskabt da Giants’ rookie-cornerback Eli Apple greb sin første interception i karrieren kort før slutningen på 3. quarter.

Giants-angrebet bragte sig ned på Steelers’ 35-yard-linje, men blev stoppet. For anden gang i kampen gik de efter den på 4. down, men det lykkedes ikke at skaffe de 13 yards, der manglede for at kunne fortsætte angrebet. Tværtimod. Manning sendte en højder mod endzone, og her kunne rookie safety Sean Davis intercepte Manning.

Giants stoppede Steelers, men det var som om kampen kørte i ring på dette tidspunkt. Igen var Giants kommet ned ad banen – denne gang til Steelers’ 24-yard-linje – og igen stod Giants med en lang 4. down. For tredje gang i kampen mislykkedes gæsterne, da Manning blev sacked før han nåede at finde en åben receiver.

Steelers overtog bolden med syv minutter igen, og via seks løb og 40 yards af Le’Veon Bell kunne hjemmeholdet køre klokken ned til 2-minute-warning. Bell havde en stor kamp med 118 yards langs jorden og 64 yards i luften.

Med 1:43 igen kunne Bullock sparke sit tredje field goal i kampen. Med sit spark fra 38 yards gjorde Bullock det til 24-7.

Giants kunne pynte en smule på statistikker og måltavlen, da Manning på Giants’ sidste serie fandt Sterling Shepard i endzone fra mållinjen. Nede med 10 med 26 sekunder igen var det dog alt for sent for Giants.

Med sejren er Steelers tilbage i spidsen af AFC North lige med Ravens på 7-5. Giants er 8-4, og med tre sejre op til Dallas Cowboys begynder det at ligne en kamp om et wild card for Giants.