Hvilke behov har Dallas Cowboys, New York Giants, Philadelphia Eagles og Washington Commanders i draften, og hvem vælger de i første runde?

Natten til fredag d. 26. april løber første runde af NFL draften anno 2024 af stablen i Detroit. Den næste generation af talenter står på spring, og der er ikke længe til, at de skal lære deres første destination i NFL at kende.

Traditionen tro er vi klar her på Gul Klud til at dække den store begivenhed – med et væld af forudsigelser, divisionsoptakter og andre nyheder om draften. Du finder vores store draft-sektion lige her.

I denne artikel sætter vi fokus på NFC East, hvor især Washington Commanders står overfor et vigtigt valg, når de er på klokken som nummer to i draften. 

Dallas Cowboys

Største behov: OT, RB, LB

Som så mange gange før så Cowboys ganske gode ud i grundspillet, hvor det endte med en 12-5 sæson i 2023. Men succesen udeblev, som så mange gange før, i slutspillet, hvor man hjemme blev ydmyget af Packers. Dog har man valgt at holde fast i Mike McCarthy og har ikke rigtigt gjort noget væsen af sig i free agency, hvor den største tilføjelse har været linebacker Eric Kendricks. 

Til gengæld har Cowboys mistet en hel del profiler i de seneste måneder. Tony Pollard var sat op til at skulle være arvtager for Zeke Elliott, men blot en sæson inde i den rolle, er han nu også væk. Derudover har man også mistet et par store profiler på den offensive linje i Tyron Smith og Tyler Biadasz. På den defensive side har holdet også mistet et par startere i Dante Fowler Jr. og Dorance Armstrong, der begge er taget til Commanders.

Et bud på holdets valg i første runde: OT, Tyler Guyton, Oklahoma

Cowboys råder over valg nr. 24 i årets draft, hvilket betyder at de helt store profiler på den offensive linje er væk, når Dallas er på klokken. Det gode for Dallas er dog, at der findes rigtig mange gode offensive linjemænd i årets draft. 

Med Tyron Smith væk, kunne Cowboys vælge at erstatte ham med nyt, ungt og talentfuldt blod i første runde. Tyler Smith har spillet virkelig godt som guard, hvilket gør, at man nok nødig vil flytte ham ud som tackle. Derfor har man brug for en ny mand, der kan starte med det samme. Guyton er en kæmpe dreng på to meter og lige godt 150 kg. Han er et spændende talent som har vilde atletiske evner. Teknisk har han måske lidt udfordringer endnu, men udvikler han sig rigtigt, så kan han blive en meget værdifuld spiller i meget lang tid for Cowboys.

New York Giants

Største behov: WR, QB, CB

Giants sluttede 2023-sæsonen med 6-11, og har dermed valg nr. seks overall i draften. Det var en meget skuffende sæson for Giants, hvor deres quarterback Daniel Jones blot spillede seks kampe. Der bliver endda spekuleret i, om Giants allerede vil erstatte ham i denne draft med sjette valget, blot et år efter at have givet ham en kæmpe kontrakt på $160 millioner. 

En man man helt sikkert skal erstatte er Saquon Barkley som man lod gå i free agency, hvor han skiftede til divisionsrivalerne Philadelphia Eagles. Giants fik dog også tilføjet et par stærke spillere i free agency bl.a. Jon Runyan Jr., Devin Singletary og ikke mindst Brian Burns. 

Dog har New York klubben stadig et gabende stort hul på receiver-positionen, hvor Darius Slayton endnu er første-receiver. Hvis ikke valget i første runde falder på en quarterback, så kunne det meget vel blive en receiver som Giants nupper med valg nr. seks.

Et bud på holdets valg i første runde: WR, Malik Nabers, LSU

Giants har brug for en playmaker på receiver positionen. Selvom Jalin Hyatt viste nogle glimt af sit talent sidste år, så er positionen stadig tyndt besat hos Giants. Hvis ikke man vælger at lave det helt store show og trade op for at få en af de bedste quarterbacks. Så ligner det, at valget godt kunne falde på LSU spilleren Malik Nabers. 

Nabers er virkelig eksplosiv og har en rigtig god topfart. Hans atletiske evner er helt i top, og han er god til at komme fri af opdækningen med sine retningsskift. Derfor vil han også blive et utroligt farligt våben med bolden i hænderne. Han er meget alsidig og kan vinde på langt de fleste ruter både indvendigt og udvendigt. Med Nabers som mål, så kan det være, at Giants igen kan få noget tro på Daniel Jones, hvis han så kan ramme ham og holde sig skadesfri.

Næste side: Hvordan står Philadelphia Eagles, og hvad gør Washington Commanders?