Hvilke behov har Baltimore Ravens, Cincinnati Bengals, Cleveland Browns og Pittsburgh Steelers i draften, og hvem vælger de i første runde?

Natten til fredag d. 26. april løber draften anno 2024 af stablen i Detroit. Den næste generation af talenter står på spring og der er ikke længe til, at de skal lære deres første destination i NFL at kende.

Traditionen tro er vi klar her på Gul Klud til at dække den store begivenhed. I de næste uger kan I finde forudsigelser, divisionsoptakter og andre nyheder om draften på sitet. I denne artikel sætter vi fokus på AFC North, som allerede er én af de stærkeste divisioner i NFL.

Kan Eric DeCosta finde den sidste brik i Baltimore Ravens’ mesterskabspuslespil? Finder Bengals en spiller, der kan sikre forsvaret i løbespillet? Hvordan navigerer og bruger Andrew Berry sin begrænsede draft-kapital? Og skal Steelers bruge draften til at finde Diontae Johnsons afløser? 

Lad os tage et nærmere kig på AFC North, som meget vel kan indeholde den næste Super Bowl-mester.  

Baltimore Ravens

Største behov: OT, OG, CB, EDGE

Det var lige ved og næsten for Baltimore Ravens i den seneste sæson, hvor holdet led et smertefuldt nederlag til Kansas City Chiefs i AFC-finalen oven på et fantastisk grundspil. Nu er Ravens blevet erfaringen rigere og der er meget, som tyder på, at de kommer til at konkurrere om Lombardi-trofæet igen i 2024-sæsonen.

I givet fald bliver det afgørende, at Eric DeCosta bruger draften til at forstærke sin offensive linje. Ravens har mistet tre-femtedele – John Simpson, Kevin Zeitler og Morgan Moses – af den offensive linje på transfermarkedet og det er efterhånden længe siden, at Ronnie Stanley har vist fordums styrke.

Forsvaret er grundlæggende i god stand, efter at DeCosta forlængede med Justin Madubuike, som leverede 13 sacks i fjor. Alligevel kan Ravens med fordel finde en potentiel afløser for Brandon Stephens, som har kontraktudløb næste år, og nye talenter til EDGE-positionerne, hvor der hviler et stort ansvar på Odafe Oweh og den skadesplagede David Ojabo.   

Bud på Ravens’ valg i første runde: OT Amarius Mims, Georgia

Selvom Baltimore Ravens mangler akut hjælp til sin offensive linje, så tror jeg ikke, at de kan dy sig fra at vælge den talentfulde, men uerfarne offensive tackle Amarius Mims fra Georgia, hvis muligheden byder sig i slutningen af første runde. Mims har bare spillet otte kampe fra start i sin college-karriere – og ja, I læste rigtigt – men han besidder en unik kombination af størrelse (201 centimeter, ca. 154 kilo) og lethed i sit spil, der gør ham til en usleben juvel i draften.

Amarius Mims tillod ikke et eneste sack i sine otte kampe fra start, og han har bevist, at han kan levere varen på den største scene, som da han spillede fejlfrit i sin debut, som var i college-slutspillet i 2022-sæsonen mod selveste Ohio State. Derudover har Baltimore Ravens’ offensive koordinator Todd Monken et unikt kendskab til Georgia, hvor han arbejdede fra 2020 til og med 2022-sæsonen, og var med til at føre Mims frem.

Cincinnati Bengals

Største behov: DT, WR, OT, TE  

Joe Burrow er blevet sine skader kvit og derfor drømmer Cincinnati Bengals igen om at vinde deres første Super Bowl-titel nogensinde. Hvis drømmene skal omsættes til virkelighed, så skal Bengals ramme plet i draften, hvor de især skal på jagt efter en afløser for DJ Reader. Bengals tillod i forvejen syvende flest løbe-yards i 2023-sæsonen, hvilket var stærkt medvirkende til, at de bare vandt én af seks divisionskampe.

Der kan også sættes spørgsmålstegn ved Bengals’ receiverkorps, da de har sagt farvel til Tyler Boyd og aktuelt befinder sig i en stillingskrig i forhandlingerne med Tee Higgins om en kontraktforlængelse. Det har fået Higgins til at kræve et skifte væk fra Cincinnati, og hvis det bliver til virkelighed, så er Zac Taylor og co. pisket til at finde en afløser i draften.

Bud på Bengals’ valg i første runde: DT Byron Murphy II, Texas

Cincinnati Bengals vælger som det 18. hold i første runde, og her bør den tunge bamse Byron Murphy II fra Texas stadigvæk være en mulighed. Murphy II bliver bredt regnet som den bedste defensive tackle i draften, og han leverede da også fem sacks, 45 pressures og 8,5 tacklinger for negative yards i sin sidste sæson i college-rækkerne.

Byron Murphy II er ikke den længste defensive tackle (185 centimeter), men han råder over en iøjnefaldende acceleration og kraft i sit spil, som giver ham en fordel ved linjen. Spillermæssigt minder Murphy II om Grady Jarrett, som har haft stor succes for Atlanta Falcons, og det er ikke utænkeligt, at han kan blive en force i NFL – såvel mod løbespillet som i presspillet.

Næste side: Browns lider stadigvæk under konsekvenserne af Deshaun Watson-handlen