Hvis vi ikke kan komme til Super Bowl, så må Super Bowl komme til os… sådan må de næsten tænke i San Francisco-området, der har fået tildelt Super Bowl LX.

San Francisco 49ers spiller ikke længere i selve San Francisco, men lidt længere nede af kysten i Santa Clara, tæt på epicenteret for Silicon Valley.

Derfor var det heller ikke selve byen, men rettere the San Francisco Bay Area, der mandag fik tildelt værtsskabet for Super Bowl LX i 2026, eller med normale tal udgave 60.

Mens selve kampen bliver spillet på Levi’s Stadium, så forventes al festivitas og mange arrangementer i forbindelse med Super Bowl LX, at finde sted på tværs af Bay Area.

Mandag var en stor dag på ligamødet i Minneapolis, hvor ejerne først stemte en ny regel igennem, og de derefter tog stilling til blandt andet værtsskabet for Super Bowl i 2026. Valget faldt altså på the Bay Area og Levi’s Stadium i Santa Clara.

Super Bowl 60 kommer til området 10 år efter, at Levi’s Stadium var vært for Super Bowl 50 i 2016. Det vil være den anden Super Bowl, der spilles på stadion siden åbningen i 2014.

Igennem tiden er kun Super Bowl 50 skrevet med normale tal, mens de resterende 56 udgaver er skrevet med romertal fra udgave I til den seneste LVII. Det kan blive forvirrende selv for den mest kyndige udi i de gamle romersker skrifter, men NFL holder stædigt fast.

Spørgsmålet er, om udgave 60 bliver med tal eller romertal, og om NFL benytter lejligheden til endelig at skrotte X’erne, L’erne, V’erne og alle de andre bogstaver.

2026 bliver i øvrigt et stort år for Levi’s Stadum, der også skal lægge græs til VM i fodbold fire måneder efter Super Bowl. 49ers og byen Santa Clara forventes i den forbindelse at bruge tæt på en milliard kroner til vedligehold af stadion og opgradering af VIP-områder.

Super Bowl LVIII (58) skal til februar spilles på Allegiant Stadium i Las Vegas, mens Caesars Superdome i New Orleans skal være vært for Super Bowl LIX i 2025.