NFL-hold får nu lov til at tage en tredje quarterback med på kampdage uden, at det tæller mod de aktive 46 spillere, man normalt må have med.

Den nye regel er faktisk ikke helt ny, for den har tidligere eksisteret, men er nu genindført, og det er næppe tilfældigt.

For den kommer i kølvandet på en NFC-finale, hvor 49ers mistede begge deres quarterbacks, og måtte først sætte en runningback ind som quarterback, inden de så sig nødsaget til at sætte den skadede Brock Purdy på banen igen, selvom han ikke kunne kaste bolden.

Samtidig var 2022-sæsonen ualmindelig hård ved quarterbacks i hele ligaen. De 32 hold startede tilsammen 68 forskellige quarterbacks, eller over to pr. hold i sæsonen, og Cardinals startede faktisk fire.

Tidligere hed den ekstra spiller “emergency quarterback”, men det er måske for dramatisk i NFLs nye politisk korrekte verden, så nu hedder den ekstra spiller “tredje quarterback”.

Mandag godkendte de 32 ejere så den nye gamle regel, der altså tillader klubberne at have en tredje quarterback med på kampdage, men der skal opfyldes flere kriterier, før han kan komme på banen.

Tredje-quarterbacken kan ikke sættes ind, fordi træneren vil prøve nogen andet. De to andre quarterbacks skal enten være skadede eller være vist ud, og skulle en af dem blive godkendt til at spille i kampen igen, så skal tredje-quarterbacken forlade banen.

Der er endnu en hage ved den nye regel. Tredje-quarterbacken skal være en del 53-mandstruppen – og kan altså ikke bare være på holdets practice squad. Det betyder, at et hold, der ønsker at lade en ekstra quarterback klæde om på kampdage, skal dedikere plads i 53-mands truppen til tre quarterbacks.

Det er der mange klubber, der ikke har i øjeblikket, og det bliver interessant at se, hvor mange klubber, der har tænkt sig at gøre brug af den nye regel til efteråret.