Det var en hasteregel, der blev indført på midlertidig basis som et forsøg på at undgå graverende dommerfejl, men nu er den omstridte pass interference regel på vej i skraldespanden.

Altså ikke pass interference reglen som helhed, men den nye regel NFL afprøvede sidste sæson, hvor man kunne se pass interference igennem på video.

NFLs regelkomité har anbefalet til ejerne, at de ikke viderefører reglen om pass interference review, det skriver Kevin Seifert fra tv-stationen ESPN. Det fremgår af en stribe regelforslag og ændringer, som blev fremlagt fredag aften.

Medlemmerne er udpeget af den siddende NFL commissioner, og de er:

Formand
Rich McKay – Præsident, Atlanta Falcons

Menige medlemmer
John Mara – Ejer, New York Giants
Stephen Jones – Ejer, Dallas Cowboys
Mark Murphy – Præsident, Green Bay Packers
John Elway – General Manager, Denver Broncos
Ozzie Newsome – Tidl. General Manager, Baltimore Ravens
Mike Tomlin – Head coach, Pittsburgh Steelers
Sean Payton – Head Coach, New Orleans Saints
Ron Rivera – Head coach, Washington Redskins

Den omstridte pass interference regel blev hasteindført, da New Orleans Saints blev snydt for en gigantisk pass interference i NFC finalen i 2018-sæsonen. Den missede kendelse kostede med stor sandsynlighed Saints en plads i Super Bowl det år, en plads der i stedet gik til Los Angeles Rams (hvor de tabte til New England Patriots).

Den nye regel var indført på en ét-års prøveperiode, og det er meget sjældent, at nye regler der afprøves over en hel sæson ikke indføres. Ikke desto mindre var reglen, brugen af den og den forskellige fortolkning fra situation til situation så forvirrende, at regelkomitén nu anbefaler ikke at videreføre den.

De 32 ejere skal faktisk stadig stemme, om de vælger at følge komitéens anbefaling, men det hører til sjældenhederne, at det ikke sker.

Det skal dog siges, at det var ejerne, der sidste år pressede regelkomitéen til at formulere og foreslå reglen til afstemning efter den famøse NFC-finale og det manglende flag for pass interference.

Klik og deltag i Gul Kluds æggejagt

Det er planlagt at ejerne skal mødes i Los Angeles-forstaden Marina Del Ray d. 19. og 20. maj til deres årlige møde. Hvorvidt det kan gennemføres fysisk eller bliver via et conference-call må tiden vise.