Til NFL-ejernes årlige forårsmøde har ejerne vedtaget, at trænerne i den kommende sæson kan smide den røde klud i situationer, hvor der er blevet kaldt ved pass interference-situationer.

NFL-reglerne er evigt udviklende, og der i 2019 vil der også være nye krøller at finde i regelbogen. Tidligere kom det frem, at NFL-ejerne havde vedtaget ændringer til blokeringer fra blinde vinkler, men i 2019 vil også pass interference-situationer være anderledes.

Til det årlige forårsmøde blandt NFL-ejerne har de vedtaget, at pass interference-situationer i 2019 kan challenges. Den røde klud skal altså kunne smides i situationer, hvor trænerne er uenige med dommerne om et pass interference-kald, men også i situationer, hvor de mener, at en pass interference burde have været kaldt.

Indenfor de sidste to minutter af hver halvleg vil det dog være videodommeren, som skal vurdere, om spillet skal ses igennem en ekstra gang. Afstemningen blandt NFL-holdene endte med 31 stemmer for regelændringen, mens kun Cincinnati Bengals stemte imod.

Det er værd at notere sig, at reglen kun er vedtaget på midlertidig basis, og ejerne skal stemme om at vedtage den permanent efter 2019-sæsonen, hvor de har set de første resultater af ændringen.

Regelændringen skal selvfølgelig ses i lys af den store pass interference-fejl, som kostede New Orleans Saints dyrt i NFC-finalen i 2018-sæsonen. Saints-træner Sean Payton er da også godt tilfreds med regelændringen.

– Det kommer ikke til at være perfekt, og det ved vi. Alene boldens form fortæller dig, at det hele ikke vil hoppe ligelidt og på samme måde hver gang, men de her fejl (pass interferences red.), er de fejl, som alle eksperterne kan pege på og sige, “De her fejl er de mest betydningsfulde fejl”. Jeg synes, at vi gjorde det rigtige”