New England Patriots er Super Bowl-mestre efter en sejr på beskedne 13-3 over Los Angeles Rams.

Årets største sportsbegivenhed udviklede sig til en fuser af dimensioner. Dét var til trods for at slutspillets to bedste angreb – i et statistisk perspektiv – mødtes i Mercedes-Benz Superdome i Atlanta.

New England Patriots vandt i sidste ende med 13-3 på baggrund af en flot defensiv indsats. Rams’ Jared Goff fandt aldrig ind i sin rytme, hvilket først og fremmest skyldtes Patriots’ solide pass rush, der præsterede fire sacks og en interception. Derfor sluttede Rams’ ellers eksplosive angreb med sølle 260 offensive yards og uden at score et touchdown.

Der var langt mellem snapsene i forhold til offensive højderpunkter, men Julian Edelman var én af de få spillere, der leverede en flot angrebspræstation. Den 32-årige receiver var dygtig til at finde hullerne i Rams’ zoneforsvar, hvortil han greb 10 bolde for 141 yards. Julian Edelman vandt derfor også den prestigefyldte titel som Super Bowl MVP.

Opgørets eneste offensive scoring kom i fjerde quarter, da Sony Michel scorede sit sjette touchdown i slutspillet anno 2018. Scoringen kom i kølvandet på én af de få veludførte offensive angrebsserier i kampen. Scoringen kan ses i nedenstående link:

I et NFL-historisk perspektiv har New England Patriots nu tangeret Pittsburgh Steelers’ rekord for flest Super Bowl-titler (6). Derudover har Tom Brady nu bragt sig enevældigt i spidsen i forhold til flest antal Super Bowl-ringe i historien (6) foran Charles Haley (5). Endelig udbygger Bill Belichick sin “føring” til otte Super Bowl-triumfer.