Ingen sport i Los Angeles før i 2021. Det kan blive konsekvensen, hvis Corona ikke hurtigt pakker sammen.

Store forsamlinger inklusiv sport på stadion og i arenaer er ikke sikre på godkendelse før 2021. Det skriver Dakota Smith og Ben Welsh fra Los Angeles Times, at Los Angeles borgmester Eric Garcetti i mandags har fortalt en gruppe af byens højtstående embedsmænd.

Hvis beslutningen står ved magt, så vil det naturligvis være en katastrofe for al sport i Los Angeles. Lige fra highschool sport, til de professionelle baskethold som LA Lakers, LA Clippers, ishockeyholdet LA Kings, og naturligvis de to NFL-mandskaber LA Rams og LA Chargers, der efter planen åbner det nye SoFi Stadium til efteråret.

“Masse-forsamlinger kan ikke komme på tale, før vi opnår flokimmunitet og vi har en fundet en vaccine”

Californien Guvernør Gavin Newsom

I en intern mail fra brandvæsenet i Los Angeles, som LA Times har fået fat i, beskrives det, hvordan borgmesteren overvejer at holde igen med godkendelser af større arrangementer før 2021.

Borgmesteren bragte emnet på banen i sin ugentlige briefing i mandags, og ifølge mailen indikerede han, at “større forsamlinger så som koncerter og sport måske ikke ser dagens lys før tidligst om et år”.

Læs også: Rams-spiller har fået Corona

Også Californiens guvernør Gavin Newsom gør det klart, at det kan vare længe, før Los Angeles igen åbner for større arrangementer. Tirsdag sagde han, at events der tiltrækker i hundredevis eller tusindevis af fremmede ikke bliver godkendt foreløbigt.

“Masse-forsamlinger kan ikke komme på tale, før vi opnår flokimmunitet og vi har en fundet en vaccine” sagde Newsom.

For NFL kan det skabe store vanskeligheder både for sæsonen (som NFL allerede overvejer at afkorte) og for perioden op til sæsonen.

Således har NFL meldt ud, at ingen hold må begynde træning på deres egne faciliteter, før alle klubber er klar til at åbne deres facilteter. Om det betyder, at Rams og Chargers må træne og spille i anden stat, finder vi ud af i løbet af de næste uger eller måneder.

NFLs kampprogram kommer ud senest 9. maj.