En håndværker på byggepladsen for det nye NFL-stadion i Los Angeles har fået konstateret Corona. Det kan forsinke planerne for åbning til starten af NFL-sæsonen.

Til september skulle det nye store SOFI stadium stå klart i bydelen Inglewood i Los Angeles. Det skal delt hjemmebane for LA Rams og LA Chargers, men nu kan premieren komme i fare på grund af Corona.

En håndværker er testet positiv, og dermed er alle de andre håndværkere på byggepladsen, der har haft kontakt med den smittede sat i karantæne.

Ifølge de officielle udmeldinger fra bygherren har den smittede medarbejder det godt, og antallet af andre der kan være smittet er “minimalt”.

Der tages forbehold nu for færdiggørelsen af SOFI stadium til starten af NFL-sæsonen, omend forsinkelsen ifølge bygherren ikke burde være signifikant. Således håber de ansvarlige stadig, at stadion kan stå klar til de to Taylor Swift koncerter, der skal markere den officielle åbning 25. og 26. juli.

De første football-kampe skulle spilles i august, når NFLs pre-season skydes i gang, og den første grundspilskamp er 13. september. Den første kamp på stadion – omend ikke offentliggjort endnu – forventes at skulle være LA Rams mod Dallas Cowboys.

SOFI stadium facts

Hvad hedder det nye NFL-stadion i Los Angeles?

Den nye hjemmebane for LA Chargers og LA Rams har fået navnet SoFi Stadium efter det online-banken SoFi. Navneretten gælder i 20 år og forventes at have en værdi på mellem 17 og 19 millioner dollars om året.

Hvad ligger det nye NFL-stadion i Los Angeles?

SoFi Stadium ligger i Los Angeles bydelen Inglewood. Området lagde tidligere jord til Hollywood Park Race Track lige over for The Forum.

Hvad har det nye NFL-stadion i Los Angeles kostet?

SOfI Stadium bliver det dyreste stadionprojekt i NFLs og USAs historie. Det var anslået til at koste 2,6 milliareder dollars, men forventes nu at løbe 5 milliarder dollars, eller ca. 34,5 milliarder kroner eller næsten det samme som halvanden Storebæltsbro.

Hvor mange er der plads til på det nye NFL-stadion i Los Angeles?

Det forventes at tilskuerkapaciteten på SOFi stadium bliver 70.000 på normale dage, og det kan udvides helt op til 100.000, f.eks. i forbindelse med Super Bowl. Der er 260 luxussuiter og mere end 13.000 luksussæder. Udover selve stadion bygges der også en mindre arena med plads til 6.000 siddende tilskuere. Denne skal bruges til koncerter, awardshows, esport og andre events.