Fra 12 til -3. Hvem får topkarakter og hvem var bundskraber. Her er min umiddelbare vurdering af 2021-udgaven af NFL draften.

En superfed draft er overstået, og selvom mine egne lilla helte Minnesota Vikings ikke får topkarakter, så var det en fed weekend med flere overraskelser, hovedrystende valg, geniale handler, for høje valg og spillere, der faldt ned gennem rækkerne.

Læs også: Teis Joranger: Analyse og karakterer første runde
Læs også: Claus Elming: Vindere og tabere første runde
Læs også: Teis Joranger: Analyse og karakterer for 2. og 3 runde

Jeg har det meste af vejen været gavmild og for det meste givet høje karakterer, men der er også et par bundskrabere imellem og et enkelt mandskab dumper fælt.

Læs også: Alle runder, alle picks
Læs også: Se alle de spillere dit yndlingshold tog

Her er mine karakterer for alle 32 hold.

Karakter: 12

Den fremragende præstation.
Karakteren 12 gives for den fremragende præstation, der demonstrerer udtømmende opfyldelse af fagets mål, med ingen eller få uvæsentlige mangler.

New York Jets
Karakter: 12
Denne karakter er her og nu, og afhænger på sigt selvfølgelig af, hvordan ikke mindst quarterback Zach Wilson klarer sig. Men det var ikke kun med draftens andet pick, at Jets ramte plet. Faktisk var de aktive i hele draften, og tradede sig allerede i første runde til Guard Alijah Vera-Tucker, og fik en gave i anden runde i form af WR Elijah Moore, og så draftede de meget sjovt Michael Carter i både 4. runde og 5. runde. Den ene RB, den anden CB. 

Detroit Lions
Karakter: 12
Jeg er Vikings-fan, og derfor må Bears, Packers og Lions godt dumme sig, men jeg er fuldstændig vild med Lions draft. De fik årets bedste OT i form af Penei Sewell, og i anden og tredje runde fik de hjælp til den defensive linje med DT Levi Onwuzurike og DT Alim McNeill. De kan blive en giftig duo for Lions i mange år fremover. Packers receiver Equanimeous St. Brown kan se frem til at møde sin bror Amon-Ra St. Brown to gange året. Husk også at Lions har fået et ekstra første runde pick i 2022 og 2023 for Matthew Stafford handlen.

Jacksonville Jaguars
Karakter 12:
Man må lette lidt på hatten for den nye headcoach, Urban Meyer, og resten af Jaguars organisation. De havde mange picks i de første runder, og de ramte plet på dem alle, selvom valget af runningback Travis Etienne i 1. runde måske var lidt overilet. Men at de fik quarterback Trevor Lawrence, er i sig sig selv nok til en top-karakter. Derudover tog de CB Tyson Campbell og OT Walker Little i anden runde, og så en af mine absolutte favoritter i safety Andre Cisco i tredje runde, 

Chicago Bears
Karakter: 12
Wow. Bears havde en forrygende draft, hvor det helt store “steal” var traden med Giants for quarterback Justin Fields på pick 11. I anden runde tradede Bears igen op for RT Teven Jenkins, og gav omgående deres nye quarterback noget beskyttelse. Med de to store handler havde Bears ikke noget valg igen før i 5. runde, og opgav også sit 1. runde valg i 2022, så der er da en smule pres på Fields, og mon ikke han ser banen rimeligt hurtigt.

Næste side: Patriots og de andre hold, der fik 10