2021-draftens første runde er overstået. Her er min hurtige (og totalt urimelige) vurdering af vindere og tabere!

Ja, det er på et fuldstændig urimeligt grundlag, at jeg vurderer vindere og tabere efter nattens draft, og naturligvis er det alt, alt for tidligt. Der resterer stadig to dage, seks runder og 227 picks i 2021-draften, så den er ikke engang tæt på at være færdig

Samtidig har de 32 spillere, der blev valgt i første runde, endnu ikke spillet en down for deres nye arbejdsgiver. Nogle slår til. Andre bummer den totalt. Facit kender vi langt fra. Men her er min umiddelbare vurdering.

Faktisk var der kun 28 hold, der valgte en eller flere spillere torsdag nat. Fire hold havde ikke noget pick i første runde, mens fire andre havde to valg.

Efter en rolig start, hvor de store overraskelser var QB Trey Lance til 49ers og WR Jaylen Waddle til Dolphins, væltede det ind med handler, og især Bears og Jets lavede gode handler.

Læs også: Analyse: Første runde – alle 32 picks med karakterer!
Læs også: Jaguars tog Trevor Lawrence først

Jeg kommer her med fem vindere og tabere efter første runde

Vindere

New York Jets

New York Jets havde en solid første runde. Med pick nr. 2 valgt de quarterback Zach Wilson, og lidt senere torsdag nat fik de så fat i Alijah Vera-Tucker! Det er to spillere, der omgående kommer til at give nyt håb i hele den grønne del af New York og New Jersey. Zach Wilson bliver af mange sammenlignet med Patrick Mahomes, og holder det bare en smule, så er Jets offense i gode hænder.
Men de var ikke færdige. De tradede op fra pick 23 til Minnesota Vikings’ 14. valg for to tredje runde picks for at tage en af de bedste spillere til at beskytte deres nye guldfugl. Alijah Vera-Tucker er officielt en tackle, men forventes at blive guard i NFL, og man må bare konkludere, at Jets har lært af tidligere fejl og drafter indvendig hjælp til den offensive linje. Sam Darnolds mor er stadig sur…

Miami Dolphins

Ok, det er måske lidt for nemt bare at give top-karakterer til de klubber, der havde to valg i første runde, men Dolphins gjorde det altså godt. Først valgte de med pick 6 Jaylen Waddle, der kunne være draftens bedste receiver, og gav samtidig quarterback Tua Togavailoa sin gamle holdkammerat fra collegeholdet i Alabama at lege med. Det pick havde de fået efter en stribe handler, der stammer fra den handel, hvor de sendte OT Laremy Tunsil til Texans. Texans pick 3 tradede Dolphins til 49ers, inden de selv tradede sig op på plads 6 i en handel med Eagles. Men alt i alt har de fået tre ekstra første-runde picks ud af det i de næste tre år. Det i sig selv gør dem til vinder.
Og nå ja, så havde de endnu et pick i første runde, hvor de tog DE Jaelan Philips. Et kongepick, der kan vise sig at være et scoop af dimensioner, og Philips kommer ind i et perfekt system hos Brian Flores og co.

Chicago Bears og Allen Robinson

Jeg kunne også have sat Andy Dalton og Nick Foles som tabere her, men jeg synes det er mere fair, at lade Bears være vinder (for en gangs skyld). Bears tradede op fra pick 20 til pick 11 og valgte quarterback Justin Fields fra Ohio State. Dermed har de endelig lagt projekt Trubisky bag sig og tager en quarterback, der rent faktisk kan kaste til begge sider. Fields er uhyre præcis og hyperfarlig, når han løbe selv. Receiver Allen Robinson sidder derhjemme og græder glædestårer. Han tager et år mere i Chicago, og mens han frygtede at skulle gribe vingeskudte karklude fra den røde riffel eller en falleret Super Bowl MVP, så kan han nu se frem til at spille sammen med Fields. Bears gav dog kassen for deres nye quarterback og gav blandt andet næste års første-runde pick for at rykke 9 pladser op i draften.

Jacksonville Jaguars

Det er svært at komme uden om den eufori og forventning, der pludselig strømmer gennem en af NFLs traditionelle prygelknaber. Quarterback Trevor Lawrence skaber håb for fremtiden, og kan han overføre sin succes fra både high school og college til NFL, så har Jaguars-fans mange gode år i vente. Og det har Jaguars ejer Shahid Khan også. Efter en stribe magre år, så er der allerede kommet rift om sæsonkort i Jacksonville, og mon ikke fans i Europa også strømmer til London for at se giraffen… ehhh jaguaren.
Og som om det ikke var nok, så dobbeltdyppede de lige hos collegeholdet Clemson og tog Lawrences mest stabile våben i RB Travis Etienne. Ok, det var måske lidt tidligt (de kunne have fået ham i anden runde), de har i forvejen James Robinson, og forsvar havde måske været klogere, men jeg kan godt lide ideen. Du får omgående en duo ind, der kender hinanden og har spillet sammen i tre år allerede.

Jared Goff og Detroit Lions

Der var jubel hos Detroit Lions, da det stod klart, at draftens bedste offensive lineman faldt til dem på pick 7. Det var en gave, at Lions ikke behøvede tade op for at få ham. Og der var også jubel i hjemmet hos Penei Sewell og hele den Samoanske familie, der iklædt Hawaii-skjorter og bastskørt, dansede rundt, da han blev valgt. Og selvom der ikke var et kamera hjemme hos Lions nye quarterback Jared Goff, så kan vi godt konkludere, at han er en lykkelig mand. Godt nok har han ikke nogen at kaste til, men nu skal han trods alt ikke løbe for livet bag en amputeret offensiv linje. Lions drafter som nr. 9 i anden runde og har to picks i tredje runde. Her bør de kigge efter nogle nye våben til Goff.

Næste side: Fem tabere i torsdagens første runde