Det ser ud til, at Jimmy Garoppolos dage som San Francisco 49ers’ startende quarterback så småt langer mod enden. I en kæmpe trade bytter 49ers sig til tredjevalget i draften. Dolphins får 49ers’ næste tre førsterundevalg.

2020 var en skuffende sæson for San Francisco 49ers. Året efter de i 2019-sæsonen stod i Super Bowl var de aldrig rigtig tæt på slutspillet i en sæson plaget af skader. Nu skal der ske noget nyt, synes Kyle Shanahan og kompagni.

En af skaderne, som 49ers døjede med, var til quarterback Jimmy Garoppolo, og det var anden gang på to år, at han missede mange kampe med en skade. 49ers virker derfor ikke til at stole på Garoppolos helbred og niveau, som har været gennemsnitligt, når han har været på banen.

I en kæmpe trade bytter de sig til tredjevalget i 2021-draften ved at sende deres førsterundevalg i år (12. valget) og deres førsterundevalg i både 2022 og 2023 til Miami Dolphins. I følge Adam Schefter sker handlen, fordi 49ers er komfortable med mindst tre quarterback-talenter i årets draft. Dolphins har efterfølgende byttet sig til det 6. valg i draften i en trade med Philadelphia Eagles.

Der er snak om fire quarterbacks i årets draft, og alle forventer, at Jacksonville Jaguars vælger Trevor Lawrence som den første. Derefter vælger New York Jets, som de fleste også forventer tager en quarterback.

Spørgsmålet er så bare, om de foretrækker Zach Wilson fra BYU, Justin Fields fra Ohio State eller Trey Lance fra North Dakota State. Uanset hvad vil der være to muligheder tilbage for 49ers.

Miami Dolphins har også det 19. valg i årets draft og har nu to valg i midten af første runde til at hjælpe deres hold, hvor de virker til at give Tua Tagovailoa chancen på quarterback i 2021.