Gul Klud giver dig her en optakt med fokus på alle weekendens kampe i 14. spillerunde.

Hvis du vil klædes bare en lille smule på til alle weekendens kampe i hver spillerunde, så skal du bare følge med her i vores ugentlige optakt.

Denne optaktsartikel af Gul Kluds Alexander Paaske er et nyt format i denne sæson. Det er her, du får en lynoptakt til alle søndagens kampe. Du får også en spiller i hvert opgør, som du især skal holde øje med. Vi har nu nået 14. spillerunde, og kampen om slutspilspladserne er gået ind i sin afgørende fase.

Søndag klokken 19.00

Carolina Panthers – Denver Broncos
Panthers vs. Broncos er en af de kampe her mod slutningen af sæsonen, hvor der ikke er det store på spil ud over æren, at se spillere an og teste taktiske elementer frem mod næste sæson. Panthers bør komme med ny energi efter at have siddet over i den seneste runde – og forhåbentlig med stjerne-runningback Christian McCaffrey tilbage i aktion. For Denver har det været en ærgerlig, skuffende og frustrerende sæson fyldt med skader og en masse lige-ved-og-næsten-øjeblikke. Senest i søndags, da Kansas City Chiefs snuppede sejren i et tæt opgør, hvor Broncos-forsvaret spillede rigtig godt. Opgøret her handler meget om motivation. Det hold, der kan sætte sig selv bedst op, vinder.

Hold især øje med: WR Robby Anderson, Panthers

Chicago Bears – Houston Texans
Bears’ sæson er gået fra lovende til helt katastrofal efter seks nederlag i træk. I starten af sæsonen vandt bjørnene en masse tætte kamp, men nu har marginalerne skiftet hænder. Senest smed Chicago en 10-points-føring mod Lions, og derfor er slutspilshåbet næsten slukket i The Windy City. Det lever dog videre, hvis Bears kan slå Houston. Det, tror jeg dog ikke, at de kan. Og det er en årsag til. Årsagen hedder Deshaun Watson. Texans-quarterbacken spiller forrygende i øjeblikket, og han kan ene og alene føre Texans til sejr her. Læg dertil, at JJ Watt den seneste måned har spillet tættere på sit gamle topniveau, så der kunne meget vel være et stort spil fra ham i vente. Kampen her bliver afgjort mellem Houstons angreb og Chicagos forsvar. De to stærkeste enheder i opgøret.

Hold især øje med: OT Laremy Tunsil, Texans

Læs også: Interview med Hjalte Froholdt

Cincinnati Bengals – Dallas Cowboys
Jeg har efterhånden skrevet det i nogle uger, men nu er det sidste chance for Cowboys i forhold til at stemple ind i kampen om NFC East. Det kræver fire sejre i de sidste fire kampe for Cowboys og så lidt hjælp andetsteds fra, og så har vi måske Dallas i slutspillet. Men det kræver først, at Mike McCarthys tropper kan slå svage Bengals. Og selv det kan man være i tvivl om. Cowboys er ekstremt ustabile, og hvis de rammer bundniveauet, så kan selv Joe Burrow-løse Bengals slå dem. Dallas bør dog have nok talent til at hente deres sejr nummer fire i sæsonen.

Hold især øje med: RB Giovani Bernard, Bengals

Jacksonville Jaguars – Tennessee Titans
Jaguars er blevet mestre i at tabe med 11 nederlag i træk. Og på det seneste har de mestret at tabe snævert. Fire ud af de seneste fem nederlag har været på fire point eller derunder, og jeg kunne sagtens se et lignende resultat mod Titans. Jaguars får nemlig det meste ud af deres mange unge spillere, der brænder for at vise deres værd. Gæsterne har både mere talent og sindssygt meget brug for sejren i jagten på divisionstitlen, men derfor kan opgøret sagtens blive tæt. Jacksonville har intet at tabe, og de må være ekstremt opsatte på at få fjernet den grimme stime af nederlag. Tennessee havde en rædselsfuld oplevelse mod Browns, hvor kampen hurtigt blev afgjort. Derfor kom Derrick Henry-maskinen aldrig i gang, men det kommer den mod Jaguars.

Hold især øje med: LB Myles Jack, Jaguars

Miami Dolphins – Kansas City Chiefs
Dolphins er 8-4, men hvor stærke er de egentlig? Er det et slutspilshold? Efter to meget overkommelig kampe og sejre over Jets og Bengals kommer de reelle styrkeprøver nu. Først Chiefs og derefter Patriots, Raiders og Bills. Og det starter altså med et opgør mod NFL’s nok bedste hold i Kansas City Chiefs. Det bliver selvfølgelig en overordentligt vanskelig opgave for delfinerne, men jeg tror faktisk, at de har en chance. Deres største styrke ligger nemlig i de bagerste geledder anført af en fremragende cornerback-duo med Xavien Howard og Byron Jones. Og det er stort plus at have en stærk secondary, når du skal møde ligaens måske bedste kasteangreb med kæmpestjerner som Patrick Mahomes, Tyreek Hill og Travis Kelce. Når det er sagt, så lukker du ikke bare ned for Mahomes og co., men jeg tror godt, at Dolphins kan holde Chiefs under 30 point. Så er spørgsmålet bare, om Tua Tagovailoa og Dolphins-angrebet kan score nok touchdowns. Det tvivler jeg mere på, for Chiefs-forsvaret spiller faktisk ganske fint.

Hold især øje med: CB Byron Jones, Dolphins

New York Giants – Arizona Cardinals
Giants’ præstation og sejr i Seattle imponerede mig voldsomt. Det var generelt ikke en særligt køn eller underholdende kamp, men Giants har heller ikke holdet til at underholde. De skal spille disciplineret og solid football ved at løbe bolden og spille godt forsvar. Og det lige præcis det, som de gør. Mod Seahawks var forsvaret fremragende, og Leonard Williams lignede den stjerne, som han blev spået til at være for flere år siden. Og det velspillede New York-forsvar er dårligt nyt for Cardinals, der kommer på besøg. Arizona-angrebet fungerer nemlig slet ikke. NFL-holdene er blevet bedre til at håndtere Kyler Murrays evner som playmaker og til at løbe bolden. De seneste tre kampe (alle nederlag) har Murray i alt løbet for blot 61 yards. Samtidig er Kliff Kingsbury ikke kreativ nok. Der er for mange screens, DeAndre Hopkins bruges ikke særligt smart og er for eksempel nærmest aldrig i slotten, og så er kastespillet på tredje down helt elendigt. Kingsbury skal foretage nogle ændringer, for ellers får Cardinals-offensiven svært ved at sætte point på tavlen mod Giants og i resten af sæsonen. Hvis Kyler Murray og co. ikke er skarpere i denne uge, så taber de igen.

Hold især øje med: DL Leonard Williams, Giants

Læs også: Tanker fra runde 13: Cards-angrebet er harmløst uden Murrays løbetrussel

Tampa Bay Buccaneers – Minnesota Vikings
Her efter 12 spillerunder er det langt fra sikkert, at Tampa Bay Buccaneers vil være at finde i slutspillet til januar. Buccaneers er 7-5, mens gæsterne fra Vikings er 6-6, og derfor venter der et nøgleopgør i kampen om slutspilspladserne i NFC. Vinder Buccaneers, så tager de et stort skridt mod at sikre en Wild Card-plads. Taber de derimod, så er de pludselig under et kæmpe pres før de sidste tre kampe af grundspillet. Modsat kan NFLmings lilla helte sætte sig i en god position med en sejr. Tampa Bay er naturligvis favoritter til at vinde. De har et rigtig godt angreb (når det klikker) og et godt forsvar. Modsat er Minnesota svære at blive kloge på. De er meget op og ned. De kan spille fremragende angreb og opportunistisk forsvar i nogle quarters og kampe, og så kan de i længere perioder ligne et usammenhængende hold, som slet ikke burde være i spil til slutspillet. Mit hovedfokus i kampen her er at se, om Bruce Arians og Tom Brady har brugt den ekstra uges hvilepause til at ændre på angrebsstrategien. Måske der kommer flere korte kast til at sætte Chris Godwin og Antonio Brown mere i scene? Det ville klæde offensiven.

Hold især øje med: QB Tom Brady, Buccaneers

Næste side: Startdebut til Jalen Hurts og AFC-brag mellem Bills og Steelers (brug knappen nedenfor)