Hvis man havde håbet på masser point i mødet mellem to af ligaens mest potente angreb, blev man i den grad forkælet. De defensive koordinatorer må omvendt græmme sig. Et vildt opgør endte til slut 48-41 til Saints.

Første halvleg:

Og vi skulle ikke vente længe på pointene. Allerede på første angrebsserie fik vi touchdown, da Kerwynn Williams løb i end-zone fra 49 yards. Det blev på et direkte snap til ham, hvor han fintede at give bolden til stjernen David Johnson.

Saints svarede dog igen med det samme, da et 14-spil lang serie endte med field goal fra 37 yards.

Saints lavede også de næste point, da deres næste serie endte med 7 point. Efter en fumble havde angrebet overtaget bolden på Cardinals’ 30-yard linje, og herfra var Brees effektiv. Han endte med at kaste dagens første touchdown, dette til runningback Travis Cadet.

Næste scoring kom også da Saints’ angreb var på banen, desværre for Saints dog ikke med dem som de scorende. Det blev i stedet Cardinals’ forsvar der stod for dem. Outside linebacker Marcus Golden forcerede en fumble på et sack, og den løse bold var Calais Campbell først over, og han løb hele vejen til scoring. Således kom hjemmeholdet igen foran, nu 14-10.

Så tog kampen dog en drejning, for Brees og receiver Brandin Cooks overtog kampen. På de følgende to Saints-angrebsserier scorede Cooks således lange touchdowns. Det første blev en dyb bombe for 65 yards, og det andet var en kort bold Cooks greb over midten, og derefter løb 45 yards til scoring. Saints var derfor foran 24-14.

Lige inden pausen ville Cardinals’ angreb dog også være med, da Carson Palmer endte en flot 80-yards angrebsserie med touchdown – grebet af receiver JJ Nelson.

En offensivt fantastisk halvleg endte 24-21 til Saints, efter hele 25 første downs og vanvittige 441 offensive yards.

Anden halvleg:

Tredje quarter blev mindre scoringsrig end de forrige, men vi blev ikke snydt for dem. Det blev dog kun til 10 af slagsen, da Saints kom ud fra pausen med en anderledes taktik, og brændte hele 7 min af klokken på deres anden serie. Det endte med et field goal fra Will Lutz.

Cardinals øjnene dermed mulighed for udligning til 27-27, og den mulighed greb de. Carson Palmer var igen arkitekten bag en effektiv serie, men det blev David Johnson der sluttede serien, da han løb i end-zone fra 2 yards ude.

Det var derfor helt lige, da vi gik ind i fjerde quarter. Dét blev der dog hurtigt lavet om på, da Saints scorede touchdown efter 2 min. Det burde dog kun være blevet et field, men en dumt straf på field goal forsøget gav Saints første down, og så scorede Tim Hightower touchdown. 34-27 til gæsterne.

Kampen fortsatte dog med at give os point, så derfor udlignede Cardinals selvfølgelig på den efterfølgende serie. 7 Spil efter Hightowers touchdown, scorede David Johnson dagens andet touchdown.

Saints fik derefter bolden, og så scorede de da touchdown – lyder det som noget du har læst før? Denne gang brugte Brees 7 spil, og så havde han kastet dagens fjerde touchdown – denne gang til rookie Michael Thomas.

Da Cardinals forsøgte at udligne endnu engang på den efterfølgende serie, lavede de dog en dyr fumble. Rookie safety Von Bell forudsagede en fumble på Cardinals’ Brittan Golden, og så havde Saints bolden igen. Og som så mange gange før, scorede de touchdown. 5 spil efter fumblen løb Tim Hightower i end-zone igen, og så var gæsterne foran 48-34.

De 14 point blev dyre, for der var kun 3:27 tilbage af kampen. Cardinals formåede dog at reducere en enkelt gang, men mere blev det ikke til. Kampens sidste point stod Carson Palmer og receiver John Brown for, da Palmer ramte Brown for et 30-yard touchdown. Kampen endte således 48-41 til New Orleans Saints.

Med sejren kommer Saints på 6-8, men det bliver uhyggelig svært at nå slutspillet. De skal således håbe på, at Packers taber resten af deres kampe, ligeledes skal Redskins, Buccaneers og så må Vikings højst vinde én. De kan dog hjælpe sig selv, ved at vinde den kommende kamp mod Buccaneers.

Nederlaget eliminerer til gengæld Cardinals, da de nu er 5-8-1. De møder juleaften Seattle Seahawks, hvor de kan drille divisionsrivalen.

Statistikkerne:

Det blev angrebenes kamp, og det viser statistikkerne i høj grad også. Samlet kombinerede holdene for absurde 59 første downs og hele 913 offensive yards!

For Cardinals var Palmer 28/40 for 318 yards og 2 touchdowns, hvor hans bedste receiver blev John Brown med 81 yards og 1 touchdown på 5 grebne bolde. Mest brugte runningback blev David Johnson der leverede 53 yards og 1 touchdown på 12 løb. Han bidrog også med 55 yards på 4 grebne bolde.

Hos Saints var Drew Brees manden i skysovs. Han ramte 37/48 for 389 yards og 4 touchdowns. Mark Ingram var mest brugt i løbespillet (17 løb for 78 yards), mens bedste receiver var den hurtige Brandin Cooks med 7 grebne bolde for 186 yards og 2 touchdowns.