NFL kommer med kampprogrammet for 2024-sæsonen på onsdag, men hvordan fungerer det egentlig?

Dengang der var 16 grundspilskampe i sæsonen, var kampprogrammet egentlig lige til, men med den ekstra 17. kamp er det blevet lidt mere besværligt at forstå.

Ikke mindst fordi holdene jo ikke længere har lige mange ude- og hjemmekampe hvert år. Hvilket de så alligevel har, men det er helt anden snak.

Her er en hurtig gennemgang af, hvordan NFL sætter sit kampprogram sammen:

Hvordan er kampene fordelt hvert år?

1) Hvert hold ligger i en division med tre andre hold. De mødes ude og hjemme. Det giver seks kampe
2) Alle divisioner er matchet med en division fra egen konference (AFC mod AFC og NFC mod NFC)
– her møder man alle fire hold. Det giver fire kampe
3) Alle divisioner er matchet med en division fra egen konference (AFC mod NFC)
– her møder man alle fire hold. Det giver fire kampe
4) Så møder hvert hold de to hold fra samme konference, der sluttede på samme plads sidste sæson
– 1 mod 1, 2 mod 2 etc. Det giver yderligere to kampe

Så er vi på 16 kampe, og det var den måde NFL har konstrueret kampprogrammet på siden Houston Texans kom ind i ligaen i 2002, og NFL kom op på 32 hold.

Den 17. kamp

Men for tre år siden indførte en 17. grundspilskamp (og de arbejder i kulissen på en 18. kamp), og det betød, at nu skulle der tilføjes en ekstra kamp til hver, men hvordan gjorde man det fair?

Tager man pre-season kampe med i ligningen er der altid 20 kampe på en sæson før slutspillet. Det var tidligere 16 i grundspillet plus fire træningskampe. Nu er det 17 plus tre. Det giver 10 hjemmekampe og 10 udekampe, men det er klart, at hjemmebane i grundspillet betyder mere.

Så hvordan løser vi den?

Den ekstra hjemmekamp i grundspillet går på skift mellem AFC og NFC. I lige år (f.eks. 2024) har NFC-hold en ekstra hjemmekamp i grundspillet, mens den fordel tillfalder AFC-hold i ulige år.

Alle divisioner bliver igen matchet med en division fra den modsatte konference (AFC mod NFC). Og her skal hvert hold møde et hold, som sluttede på samme plads sidste sæson (1 mod 1, 2 mod 2 etc.).

Og dermed er vi oppe på 17 kampe i grundspillet. Lidt forvirrende, men trods alt til at forstå.

Internationale kampe

NFL har udvidet sit internationale engagement, så de fra og med 2025 vil spille otte kampe udenfor USA (og faktisk bliver det ni, fordi Jaguars selv arrangerer deres årlige kamp på Wembley).

De otte hjemmehold til de otte kampe kommer altid fra den konference, der har en ekstra hjemmekamp. På den måde sørger NFL for, at publikummet i USA stadig får mindst otte hjemmekampe.

I år er der fire kampe i Europa. Tre i London, hvor Vikings, Bears og Jaguars har hjemmebane, og så én i München, hvor Panthers har hjemmebane.

Du kan læse mere om kampene her:
Vikings vender tilbage til London og Tottenham. Læs mere.
Bears og Caleb Williams skal spille i London. Læs mere.
Union Jax – Jaguars er tilbage på Wembley. Læs mere.
Panthers mod Cardinals eller Chiefs i München? Læs mere her.

Hold øje med Gul Klud og vores nye rejsepartner Football Travel ( footballtravel.dk/nfl) for mere info om kamp, billetter og pakkerejser, hvis du kunne tænke dig at opleve NFL på nært hold i efteråret.