Følger man NFL og ved man, hvordan holdejerne tænker og agerer, så kom det nok ikke som den store overraskelse, at en 18. grundspilskamp pludselig er blevet kastet op i luften.

I 1978 gik NFL fra 14 kampe til 16 kampe i grundspillet, og det var det format, vi danskere kendte og holdt af, da NFL kom på dansk tv.

Så for tre år siden i 2021, udvidede NFL antallet med én enkelt til 17 i grundspillet, og fik samtidig tilføjet to ekstra hold til slutspillet, så det antal nu er oppe på 14.

Hvorfor? Jo, selvfølgelig af den eneste grund, der driver NFL. The Mighty Dollar.

Der er væsentlig flere penge i grundspilskampe end i træningskampe, så da NFL gik fra 16 til 17 kampe, gik de med til at skære antallet af pre season kampe ned fra fire til tre.

Goodell vil have 18 kampe

Men i forbindelse med draften lagde NFL boss Roger Goodell ikke skjul på, at ligaen gerne vil have 18 grundspilskampe, og så er spørgsmålet bare, om spillerne vil være med til det. Eller rettere, hvornår de makker ret.

Ideen om 18 kampe i grundspillet er ikke ny, men det bliver svært for NFL at gennemtrumfe før 2030. Det er der, hvor den nuværende overenskomst mellem NFL og spillerforeningen (NFLPA) udløber. Og i den står der klart og tydeligt, at grundspillet ikke kan udvides, før en overenskomst er til forhandling.

Men der står ikke, at parterne ikke kan indlede forhandlinger og måske endda lave en ny overenskomst, inden den gamle udløber.

“For at udvide sæsonen ville NFL’s ejere være nødt til at anmode om et møde med spillerforeningen for at afholde diskussioner om at rive den nuværende CBA (overenskomst) i stykker og nå frem til en aftale, der tillader en ændring af kampprogrammet.” siger en kilde til avisen Washington Post.

Hvad vil spillerne have til gengæld?

Til gengæld for den 17. kamp fik spillerne deres andel af NFLs samlede indtægter på 48,8 procent, og fik samtidig skrevet flere andre forbehold skrevet ind i overenskomsten.

“Det er uklart, hvad spillerne ville kræve i bytte for en ekstra grundspilskamp” skriver Washington Post, men “det er forventet, at en stigning i indtægtsdelingen til mindst 50 procent, en ekstra friuge, samt én træningskamp mindre, vil være et minimumskrav fra spillerforeningen”

18 kampe er på vej

Avisen skriver også, at der er “betydelig opbakning blandt ejerne til NFL-boss Roger Goodells’ mål om at implementere en sæson med 18 kampe.” En kilde sagde helt tilbage i december, at ligaen var “stærk tilhænger af en sæson med 18 kampe og ville gerne se den implementeret inden næste CBA.”

Denne person sagde for nylig til avisen, at ligaens forsøg på at få spillerforeningen til at gå med til en 18-kamps-sæson “sandsynligvis ville ske hen af vejen” (læs inden 2030 og snarere indenfor tre-fire år).

Nu må vi se, hvornår en 18. kamp bliver en realitet, foreløbig kan vi glæde os til at kampprogrammet for 2024-sæsonen kommer ud midt i næste uge – stadig kun med 17 kampe i grundspillet.

Bestil din NFL-rejse til London eller Tyskland allerede nu

Når kampprogrammet for 2024 kommer ud (formodenlig torsdag d. 9. maj), så kan du booke din NFL-oplevelse til de europæiske kampe i London og München. Vi har på Gul Klud skiftet rejsepartner til Football Travel, så besøg footballtravel.dk/nfl eller ring til dem på 72108303 for at høre, hvordan du forhåndsbestiller din rejse.

NFL i London 2024: Læs mere om kampene her
NFL i München 2024: Læs mere om kampen her
NFL-rejser til USA 2024: Læs mere om rejserne