Efter en hel sæson uden en general manager, eller sportschef som vi ville kalde det i Danmark, har Houston Texans fået fat i deres mand.

Bill O’Brien, den nuværende cheftræner for Houston Texans, får en ny kasket på i organisationen. Den 50-årige træner skal i fremtiden også fungere som holdets general manager, det annoncerede klubben.

Holdet fyrede den tidligere sportschef, Brian Gaine, i juni inden sæsonen gik i gang. Det skete efter, at Gaine havde været med til at tage beslutninger under både draft og free agency. Alligevel valgte holdet at stoppe samarbejdet, hvilket gav mere magt til Bill O’Brien. 

Det førte til flere store handler fra Houston Texans. Det startede med, at man sendte forsvarsstjernen Jadeveon Clowney til Seattle for et tredjerundevalg og to reservespillere i Barkevious Mingo og Jacob Martin. Tilsammen spillede Martin og Mingo mindre end 400 snaps for klubben gennem sæsonen. Til sammenligning spillede Clowney mere end 700 snaps for Seattle, trods endnu en skadesplaget sæson.

Texans sendte også to fremtidige førsterundevalg og et valg i anden runde til Miami Dolphins for at få fat i venstre tackle Laremy Tunsil og receiver Kenny Stills. Begge spillere leverede fint og til tider flot spil for holdet, men det var en høj pris at betale for et hold, der stadig er et niveau under hold som Ravens og Chiefs i AFC. Texans var foran 24-0 mod netop Chiefs i slutspillet, men tabte kampen 51-31.

Holdets administrerende direktør Cal McNair fortæller, at O’Brien har ageret som general manager siden fyringen af Gaine. McNair var fortrøstningsfuld omkring spillet på banen, der også blev forbedret efter en handel, der sendte cornerback Gareon Conley til klubben.

Den lokale journalist, John McClain fra Houston Chronicle, fortæller, at O’Brien hverken får sin kontrakt forlænget eller en lønforhøjelse med sin nye titel. Dermed er træner og general manager som udgangspunkt i klubben de næste to år.

En af de helt store opgaver for O’Brien i den nærmeste fremtid bliver at forhandle en ny kontrakt på plads med stjernequarterback Deshaun Watson.