Offensive tackles er altid i høj kurs, og der er som minimum en håndfuld mulige startere i årets draft. Her får du Dennis Cordsen og Teis Jorangers 10 bedste offensive tackles

Natten til fredag d. 26 april skydes 2019-draften i gang, og de sidste tre-fire måneder har Gul Kluds drafteksperter, Dennis Cordsen og Teis Joranger, kigget nærmere på en lang række af de mest interessante spillere i draften. Det er derfor blevet tid til at afsløre deres rangeringer på de forskellige positioner. Efter tre dage med de offensive våben, er vi nået til de offensive tackles, hvor op mod fem-seks af dem kan gå i top 40.

OBS: Dette er Dennis Cordsen og Teis Jorangers egne rangeringer og vurderinger. Det er derfor ikke en forudsigelse for, hvornår og i hvilken rækkefølge de bliver valgt. I er velkomne til at stille spørgsmål på Twitter til Dennis og Teis.

Læs også:

Top 10 quarterbacksTop 15 runningbacks, Top 15 wide receivere, Top 10 tight ends, Top 10 offensive tackles, Top 15 guards og centere, Top 15 defensive tackles, top 15 EDGE-rushere, top 15 linebackere, top 15 cornerbacks, Top 10 safeties

Dennis Cordsens top 10 Teis Jorangers top 10
1) Jonah Williams, Alabama
Rangering: Nr. 7 ud af 206
1) Jawaan Taylor, Florida
Rangering: Nr. 4 ud af 218
2) Jawaan Taylor, Florida
Rangering: Nr. 12 ud af 206
2) Jonah Williams, Alabama
Rangering: Nr. 7 af 218
3) Andre Dillard, Washington State
Rangering: Nr. 29 ud af 206
3) Andre Dillard, Washington State
Rangering: Nr. 18 ud af 218
4) Greg Little, Ole Miss
Rangering: Nr. 51 ud af 206
4) Cody Ford, Oklahoma
Rangering: Nr. 37 ud af 218
5) Cody Ford, Oklahoma
Rangering: Nr. 54 ud af 206
5) Greg Little, Ole Miss
Rangering: Nr. 57 ud af 218
6) Kaleb McGary, Washington
Rangering: Nr. 70 ud af 206
6) Max Scharping, Northern Illinois
Rangering: Nr. 70 ud af 218
7) Yodny Cajuste, West Virginia
Rangering: Nr. 80 ud af 206
7) Kaleb McGary, Washington
Rangering: Nr. 79 ud af 218
8) Max Scharping, Northern Illinois
Rangering: Nr. 86 ud af 206
8) Dennis Daley, South Carolina
Rangering: Nr. 103 ud af 218
9) Chuma Edoga, USC
Rangering: Nr. 87 ud af 206
9) Yodny Cajuste, West Virginia
Rangering: Nr. 123 ud af 218
10) Tytus Howard, Alabama State
Rangering: Nr. 120 ud af 206
10) Chuma Edoga, USC
Rangering: Nr. 129 ud af 218

 

Dennis Cordsens forklaring:
Der hersker nok ikke den store tvivl om, at Jonah Williams, Jawaan Taylor, Andre Dillard og Cody Ford draftes med henblik på, at de skal træde direkte ind i startopstillingen, og det samme er givetvis tilfældet for Greg Little, der i lang tid var hypet som et ganske sikkert førsterundevalg.

Kigger man på topnavnene er Jonah Williams det sikreste kort. Han har spillet for Alabama og været testet af flere af draftens fine passrushere, hvilket han overordnet set har klaret ok. Atletisk har han ikke samme potentiale som for eksempel Andre Dillard, men Dillard kommer fra et angreb, hvor han ikke skulle løbeblokere meget, og det viser sig lidt for ofte, når han faktisk har skullet blokere i løbespillet. Dillard har derudover været næsten utestet i 2018-sæsonen, og personligt er jeg lidt tvivlende omkring, hvorvidt han er klar til at stå imod NFL-power, når der bullrushes.

Jawaan Taylor er for mig at se en god spiller, der dog skal bygge på i pass protection. Typemæssigt ser jeg ham lidt som Cam Robinson, der spiller venstre tackle for Jacksonville Jaguars. I NFL bør Jawaan Taylor forblive på højre tackle, som han spillede for collegeholdet Florida Gators.

Cody Ford forventes at gå i første runde, men jeg forstiller mig, at han på et tidspunkt bliver rykket ind som guard i NFL, og generelt set er jeg meget mindre solgt på ham, end de fleste andre er det. Kampene for Oklahoma så ok ud, men han blev sjældent testet af divisionens forsvarsspillere, hvoraf størstedelen aldrig ender i en NFL-camp. I nogle situationer så han i mine øjne dog lidt tung og uatletisk ud, især i de sidelæns bevægelser og derfor, ville jeg lade et andet hold drafte ham.

Cajuste, Scharping og McGary har alle noget af arbejde med og ligner NFL-spillere, men der er for alle tres vedkommende tillige ganske betydende ting at arbejde på. Hvor Scharping er god til at komme i den indledende position i pass protection, lader hans brug af arme og hænder en del tilbage at ønske. McGary skal også arbejde på teknikken, men han har til gengæld en fremragende atletisk profil og potentialet er der.

Tytus Howard, som er rygtet i anden runde, forstår jeg intet af. Han spiller for en lille skole, og derfor er det begrænset, hvad jeg har set. Men det jeg har set berettiger ikke til anden – eller tredje – runde. Teis har ham sågar ikke med i top 10.

Teis Jorangers forklaring:

Efter et par tamme år er der i år endelig en del fornuftige tackles at tage chancen på. Jawaan Taylor har virkelig stort potentiale, men skal blive lidt bedre med sine hænder. Jonah Williams er teknisk forrygende, men mangler måske lidt styrke og fleksibilitet. Begge bør dog blive ret gode NFL-tackles.

Andre Dillard er en forrygende atlet, og har et kæmpe potentiale. Hans manglende styrke er dog en bekymring, der kan give ham en lidt vanskelig start i NFL, indtil han får lagt det på. Men en spiller som ham fortjener stadig at gå højt.

Jeg er lidt gladere for Cody Ford end Dennis, og jeg tror godt, at han kan spille tackle i NFL. Jeg ser dog næppe en pro bowler. Greg Little er lidt gumpetung i det, men han har ret god timing og præcision i sine hænder, hvilket gør, at jeg tror på ham.

Herefter bliver det lidt mere usikkert, men jeg kan virkelig godt lide Max Scharpings potentiale, og han er virkelig let på tå for så stor en mand – hænderne skal dog forbedres af en NFL-træner. McGary skal omvendt have bedre styr på underkroppen, men har en profil, så han sandsynligvis bliver valgt en del højere, end jeg personligt ville.

Jeg har Dennis Daley på listen, hvilket Dennis (Cordsen red.) ikke har, og Daley har også en del markante mangler i sit spil. Der er bare en lille del af mig, der tror på, at han kan blive en af de tackles, som er dygtige til lige præcis at overleve på hvert spil og kan starte i et quick passing-angreb.

SKRIV ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her