Detroit Lions er hårdt ramt af Corona-krisen. Nu er også holdets suverænt største stjerne røget i karantæne.

Quarterback Matthew Stafford er blevet sat på NFLs Covid-19 skadesliste. Dermed følger han i fodsporene på to af sine største våben, da både receiver Kenny Golloday og tigh end TJ Hockenson er røget på samme liste.

I alt har Lions nu otte spillere på Covid-19 skadeslisten, der er for spillere, som enten selv er testet positive eller har været udsat for smittefare. Klubben må ikke offentliggøre, om spilleren på listen har fået Corona, men spilleren kan selv gøre det, og der er ikke kommet en udmelding fra Stafford endnu.

I modsætning til den normale skadesliste (injured reserve), hvor klubben kun må hente to spillere tilbage fra i løbet af sæsonen, så er Covid-19 listen helt åben, og spillere må vende tilbage til truppen, så snart de er clearet.

Derfor er det også uvist, hvor lang tid Stafford og for den sags skyld Golloday, Hockenson og de andre fem på listen er ude, men Lions begynder fællestræninger på mandag, i første omgang dog kun styrke- og konditions-træning uden fysisk kontakt.

Matthew Stafford er den første startende quarterback på Covid-19 skadeslisten, og Lions kan hente frit en reserve ind, indtil Stafford bliver clearet.

Lions valgte Matthew Stafford med det allerførste pick i 2009-draften. Siden har han kastet for over 40.000 yards, og blev den hurtigste i NFLs historie til at nå det plateau. Han sluttede sidste år på den almindelige skadesliste og sad ude de sidste otte kampe af sæsonen.

Covid-19 skadeslisten må ikke forveksles med Opt-out listen, hvor spillerne kan vælge at sidde udenfor hele 2020-sæsonen. Se hele listen her, som indeholder et par store stjerner.