NFL har haft længe til at planlægge sæsonen og forberede ligaen på at forhindre smitte, men som vinteren nærmer sig, så stiger problemerne med COVID.

En absurd situation udspiller sig i Denver kort før holdet skal spille mod New Orleans Saints, alle holdets quarterbacks er påvirket af COVID-19, det skriver Adam Schefter på Twitter.

Ifølge den pålidelige reporter fra ESPN, så har ingen af holdets fire styrmænd brugt maske eller andre former for værnemidler.

Første mand, der blev konstateret ramt af virussen var Jeff Driskel, som torsdag blev placeret på COVID-listen og dermed erklæret ukampdygtig. Nu er de resterende tre quarterbacks, Drew Lock, Brett Rypien og Blake Bortles blevet udnævnt til højrisikokontaker, og dermed får de ikke lov til at deltage i opgøret. Det sker for at beskytte både medspillere og modspillere, selv om de ikke er konstateret smittede endnu.

Det betyder, at Broncos skal spille uden en quarterback, når de tager imod Saints og Taysom Hill søndag aften dansk tid. Modsat kampen mellem Steelers og Ravens, der først blev flyttet fra Thanksgiving til søndag og efterfølgende blev flyttet igen til tirsdag, så vurderer NFL som udgangspunkt, at smitten under kontrol i Denver, og dermed kan kampen finde sted.

Dette kan nå at ændre sig inden kickoff, men en ellers middelmådig kamp har fået et kedeligt, men måske seværdigt twist grundet COVID. Holdets dygtige rookie, Jerry Jeudy melder sig på Twitter klar til at tage tjansen som quarterback.

Denvers såkaldte “nødquarterback” er runningback Royce Freeman, som spillede quarterback i high school. Ifølge Barry Werner fra USA Today har angrebsspilleren endnu ikke kastet en bold i NFL, og Freeman har senest ageret quarterback i college, hvor han kastede en enkelt gang i 2014 – dette kast ramte Marcus Mariota, som scorede touchdown. 

Ifølge NFL Networks Ian Rapoport, så kommer receiver Kendall Hinton også til at figurere som quarterback. 

Den 23-årige udraftede rookie spillede fire sæsoner som reservequarterback for Wake Forrest, inden han i fjor spillede wide receiver for collegeholdet. Hinton kastede 251 gange i college, langt størstedelen kom som freshman i 2015 (177 forsøg). I sin karriere for Wake Forrest ramte han på 53% af sine kast, sendte otte touchdowns i hænderne på holdets receivere, men stod også for syv interceptions.

Med en anden uerfaren NFL-quarterback på modstanderholdet, nemlig Taysom Hill der fik sin første start i den forgangne uge, så bliver det en yderst speciel kamp. Måske John Elway kan annullere sin pension og træde på banen for Denver? Holdets nuværende superstjerne er også klar til at imitere sin chef og melder sig klar på Twitter.