Det store Thanksgiving-opgør mellem Pittsburgh Steelers og Baltimore Ravens er blevet flyttet til søndag på grund af coronavirus.

Indeværende uge har været præget af dystre nyheder fra Baltimore Ravens, hvor spillere og trænere løbende er konstateret smittet med coronavirus. I skrivende stund er J.K. Dobbins, Mark Ingram, Trace McSorley, Matt Skura, Calais Campbell, Patrick Mekari og Pernell McPhee konstateret smittet, mens flere trænere og stabsmedlemmer ligeledes er ramt af virus.

Men det stopper ikke her. Ifølge de lokale journalister og medier forventes endnu flere spillere at blive konstateret smittet i dag og i morgen.

Som følge af smitteudviklingen har NFL nu besluttet at flytte Baltimore Ravens’ udebaneopgør mod Pittsburgh Steelers i forbindelse med Thanksgiving. I første omgang er kampen blevet flyttet til søndag d. 29. november 2020.

Det har utvivlsomt været en svær pille at sluge for NFL, da opgøret var planlagt som det helt store kommercielle højdepunkt i forbindelse med Thanksgiving. Pittsburgh Steelers og Baltimore Ravens udgør én af de mest intense og barske rivaliseringer i sportens verden, hvorfor mange havde sat kryds i kalenderen, da NFL havde valgt netop dette opgør som den sene Thanksgiving-kamp.

Inden NFL’s udmelding havde flere Ravens-spillere ytret sig negativt om ligaens manglende respekt for spillernes sikkerhed og helbred. Bl.a. Derek Wolfe, der havde sendt følgende tweet afsted:

Men til trods for at spillernes sikkerhed og sundhed kommer i første række, har beslutningen også fået flere Steelers-spillere op i det røde felt. De stærke reaktioner skyldes formentlig en kombination af, at spillerne har planlagt deres rutiner og trænet efter at skulle i kamp i morgen (torsdag d. 26. november, red.), samt at den sene Thanksgiving-kamp ganske enkelt én af de mest prestigefyldte kampe at spille i for NFL-spillere. Derfor vil skuffelsen over at misse opgøret være til at føle.