Når der torsdag aften afholdes international draft i den Canadiske football liga, så har vi to danskere med NFL-erfaring blandt de håbefulde spillere.

Årets CFL Global Draft bliver den første, der samler spillere fra hele kloden i den samme draft, og i Danmark sidder Philip Andersen og Steven Nielsen med et håb om, at karrieren fortsætter i Canada.

Tidligere havde den canadiske liga delt draften op i to med mexicanske spillere i den ene og europæiske i den anden, men i år ryger alle spillerne i samme pulje.

Præcis som i NFL-draften skiftes de ni CFL-klubber til at vælge en spiller, men rækkefølgen er fundet via simpel lodtrækning og lige som i en fantasy draft, så vendes rækkefølgen på hovedet efter hver runde. Der er fire runder, og i alt skal der vælges 36 spillere.

Du kan følge draften live her torsdag kl. 19:00: CFL Global Draft Tracker.

I 2021-sæsonen skal alle CFL-klubber have mindst to internationale spillere i truppen, og bliver man draftet af en CFL-klub forpligter spilleren sig at skrive under på en toårig kontrakt.

Kicker Philip Andersen var kortvarigt inde omkring Tampa Bay Buccaneers, men nåede desværre ikke i training camp med holdet, inden de hentede en Cairo Santos ind som førstevalget på kicker-positionen. Nu er Philip med i CFL-draften.

Det samme er offensive lineman Steven Nielsen, der efter draften sidste år skrev kontrakt med Jacksonville Jaguars, men blev cuttet inden sæsonen. Steven Nielsen forventes at være blandt de mest attraktive spillere i draften, og ligaen havde fokus på ham i sidste uge.

Faktisk er der en tredje meget spændende spiller fra Danmark med i den globale CFL draft. Runningback Michel Konate fra Copenhagen Towers er tilmeldt draften, men det er mere tvivlsomt, om han er blandt de 36 spillere, der får råbt deres navn højt.

Den Canadiske liga er blevet mindre de senere år, så der nu er ni klubber tilbage. BC Lions, Toronto Argonauts, Winnipeg Blue Bombers, Saskatchewan Roughriders, Montreal Alouettes, Calgary Stampeders, Hamilton Tiger-Cats, Ottawa Redblacks og Edmonton Football Team, der lige som Washington Football Team, måtte skifte deres etniske maskotnavn ud med football team.

De ni klubber kæmper hvert år om The Grey Cup, der er den canadiske pendant til Super Bowl.