Den amerikanske hovedstad Washington DC har i øjeblikket et navneløst NFL-mandskab, og det samme gør sig nu gældende for Edmonton i CFL.

Det er slut med Kæmpe Eskimo i Danmark og det er nu slut med at kæmpe for Eskimos i Canada. Edmonton Eskimos fra den canadiske CFL liga har valgt at droppe navnet.

– Siden vi tog navnet for over 100 år siden har klubben og dets forgængere, hyldet den hårdhed og ånd, der kendetegner folket i nord, skriver klubben på sin hjemmeside, og fortsætter: – Nye undersøgelser har vist, at holdningen til navnet ændrer sig. Mens mange fans glødende ønsker at beholde navnet, så er andre blevet utilpasse med kælenavnet.

Beslutningen kommer ikke ud af det blå, da klubben efter eget udsagn allerede for tre år siden iværksatte en undersøgelse af, hvordan navnet opfattes af, det vi før kaldte eskimoer, men korrekt går under betegnelsen inuit.

At klubben så endelig har besluttet, at stoppe brugen af Eskimos kommer dog sikkert som en direkte konsekvens af balladen i USA, hvor NFL-holdet i Washington DC har været nødsaget til at droppe navnet Redskins.

Læs også: Har internetbruger fundet Washingtons nye navn?

Allerede for et lille år siden i september 2019 nåede nyheden om et muligt navneskifte komiker Jim Jeffries, der mødte både hardcore Eskimos-fans og indfødte inuit fra det nordlige Canada.

Edmonton Eskimos er et af den canadiske CFL ligas mest succesfulde mandskaber gennem tiderne. Klubben har vundet 14 mesterskaber (den såkaldte Grey Cup). Det seneste mesterskab kom i 2015.

Klubben er – lige som NFL-holdet fra Washington DC – foreløbigt navneløst, og kendes blot som Edmonton Football Team.