Danske Steven Nielsen fik noget af et skulderklap, da han blev draftet som nr. 2 i den canadiske ligas globale draft.

Den danske offensive lineman Steven Nielsen, der var inde omkring Jacksonville Jaguars sidste år, fortsætter karrieren i den canadiske CFL liga.

Det står fast, efter han i dag ikke blot blev draftet af Edmonton Football Team, men blev valgt som den anden spiller af alle i hele draften.

Tidligere havde den canadiske liga delt sin draft op i to med europæiske spillere i den ene og mexicanske i anden.

Den første globale draft skulle have fundet sted sidste år, men det satte Coronaen en stopper for, og i stedet blev 2021 altså det premieren for en samlet draft, og det blev med Steven – eller Steve som de kalder ham over there – Nielsen som nr. 2.

Der var i alt fire runder i den globale draft, og præcis som i NFL-draften skiftedes de ni CFL-klubber til at vælge en spiller. Meni modsætning til den amerikanske storebror, så er rækkefølgen fundet via simpel lodtrækning og for hver runde vendes rækkefølgen på hovedet.

Der blev i alt valgt 36 spillere, og desværre var Steven Nielsen den eneste dansker, der i første omgang fik plads i CFL. Du kan se alle 36 picks her: CFL Global Draft Tracker.

Også kicker Philip Andersen, der kortvarigt var inde omkring Tampa Bay Buccaneers, havde håbet på en plads i den canadiske liga, men selvom der blev valgt fire kickere i CFL draften, var danskeren ikke blandt dem.

I 2021-sæsonen skal alle CFL-klubber have mindst to internationale spillere i truppen, og derudover kan hver klub tilknytte tre udenlandske spillere til deres practice squads.

Steven Nielsen forpligter sig nu til at skrive under på en toårig kontrakt med Edmonton Football Team. Om der er en exit-clause i tilfælde af kontrakttilbud fra en NFL-klub er i skrivende stund uklart.

Den Canadiske liga består af ni klubber tilbage. BC Lions, Toronto Argonauts, Winnipeg Blue Bombers, Saskatchewan Roughriders, Montreal Alouettes, Calgary Stampeders, Hamilton Tiger-Cats, Ottawa Redblacks og så Steven Nielsens Edmonton Football Team, der lige som Washington Football Team, måtte skifte deres etniske maskotnavn ud med football team.

De ni klubber kæmper hvert år om The Grey Cup, der er den canadiske pendant til Super Bowl.