Mads Marquard Nielsen fra Copenhagen Towers satte to personlige rekorder ved CFL Combine, men havde håbet på at teste endnu bedre. Den 23-årige dansker tager dog en masse læring med fra det store udstillingsvindue i Canada. Bliv klogere på det og meget andet i denne Q&A, som Gul Klud har lavet med den defensive tackle.

Hvordan var oplevelsen som helhed med setuppet og det at blive målt og vurderet af talentspejdere etc. på alle mulige måder?

– Alt i alt var det en god oplevelse. Vi blev taget godt imod af alle canadierne især CFL’s ansatte og de andre spillere. Selve testningen var lidt mere speciel. Det er første gang, jeg på den måde har følt, at en fysisk test og et svar på et spørgsmål kunne have så stor betydning. Det hele føltes som en lang job samtale og over tre døgn bliver det ret anstrengende.

Hvordan synes du, det gik?

– Mine forhåbninger til mig selv hjemme fra var, at jeg skulle slå personlige rekorder i alle test. Helt så godt gik det ikke, men det blev til et par personlige rekorder (19 gentagelser i bænkpres, 63 centimer i det stående højdespring) og alt i alt matchede jeg rimeligt op med de lokale. Jeg stræber som de fleste sportsfolk altid mod at blive bedre, og jeg er derfor heller ikke helt tilfreds.

***LÆS OGSÅ: CFL-hold imponeret over danskers produktion

Hvordan er din fornemmelse? Og tror du, du har en realistisk chance for at komme i CFL?

– Min chance for at komme til CFL afhænger meget af, hvad ligaen opstiller af regler for europæiske spillere. Som det er lige nu, kæmper vi på lige fod med amerikanere om et antal pladser, der allerede er reguleret i antal. Under disse forhold er mine chancer meget små, da mængden af talent i USA er enorm, og der er rigtigt mange amerikanere med langt mere football-erfaring end mig. Skulle CFL vælge at ændre reglerne, således at spillere uden for Canada og USA har bedre chancer, bliver mine chancer naturligvis også væsentligt større. Under sådanne forhold ser jeg det bestemt som en mulighed, at jeg bliver tilbudt en kontrakt til den kommende sæson.

Hvilke hold snakkede du med? Mødte du nogle kendte ansigter fra NFL?

– Jeg havde et enkelt møde, hvor alle hold var tilstede og havde mulighed for at stille spørgsmål. Interessen var meget blandet, og det var svært at vurdere, hvilke hold der havde interesse, og hvor stor deres interesse var. Vi var så priviligeret at bo på hotel med et større antal trænere og talentspejdere fra de forskellige hold. Så ud over det officielle møde blev det til mange kortere samtaler i elevatorer og på gangene med hvem, jeg lige stødte ind i.

Lærte du noget, du kan bruge fremadrettet?

– Jeg har lært, at der stadigt er meget at forbedre. Det er ikke nødvendigvis nok med et par pass rush moves. Hvis man skal have succes hver gang, skal der et væsentligt større repertoire til i takt med, at spillerne på den offensive linje bliver bedre.