49ers var heldige, mens Ravens ser ustoppelige ud. Og så har Josh Allen et Chiefs-kompleks. Her er 10 ting, vi lærte af divisionsrunden.

1. Ravens ligner det stærkeste hold
34-10 blev størrelsen på sejren i divisionsrunden over Houston Texans. Men Houstons ene touchdown kom på punt return. Så ikke alene har Ravens i Lamar Jackson som quarterback den formodede MVP på holdet. De har også et forsvar, der kan lukke helt ned for et angreb, der ugen inden massakrerede et af ligaens bedste forsvar i form af Cleveland Browns. Det er svært at se, hvem der skal stoppe Baltimore.

Video: Lamar Jackson scorer fire touchdowns mod Texans

2. Texans kan holde hovedet højt
Nej, de var aldrig tæt på at true Baltimore i divisonsrunden. Men at Houston overhovedet nåede så langt er et svendestykke uden lige for rookie head coach og quarterback DeMeco Ryans og C.J. Stroud. Der er rigtig meget at se frem til i Houston, og de må næsten regnes blandt favoritterne i AFC til næste sæson.

3. Chiefs skruer bissen på
Det har ikke været nogen stor sæson for Kansas City Chiefs. Alligevel står de nu i en AFC-finale for sjette gang i træk. Mahomes og co. har evnen til at skrue op for niveauet, når det gælder, så selvom jeg har svært ved at se, hvem der skal stoppe Baltimore i kampen om at komme i Super Bowl, så er det nok Chiefs, der har den bedste chance.

Video: Wide right… Chiefs videre på brændt field goal

4. Josh Allen og Bills fejler i slutspillet igen
Faktisk er det ganske lige, når Josh Allen møder Patrick Mahomes. I møder mellem Bills og Chiefs med to hold som quarterback står det nu 4-3 til Chiefs. Problemet for Josh Allen? Alle Bills’ sejre er kommet i grundspillet. Alle Chiefs’ sejre er kommet i slutspillet. Hvis ikke Allen formår at overvinde den hurdle det er at slå Patrick Mahomes i slutspillet, så bliver det svært for Bills at vinde en Super Bowl.

5. Der er magi i Detroit
Det er svært at sige det på andre måder. Byen står på den anden ende efter to slutspilssejre, og med lidt held kunne NFC-finalen også have været spillet i Detroit. Men nu skal Lions til San Francisco til en kamp, hvor jeg faktisk tror, de har gode chancer for at vinde. Og så tror jeg downtown Detroit eksploderer i jubel.

Læs også: Skade tvinger Lions til at hente erfaren tight end

6. Glemte du en timeout, Todd?
Buccaneers havde muligheden for at komme tilbage til sidst mod Lions, men missede den og tabte med 8 point. Men deres træner gav også op. For Bucs havde faktisk en timeout til sidst i kampen, som de kunne have brugt, da Lions var alt for hurtige til at tage tre knæ. Tampa Bay havde således mulighed for at stoppe tiden med næsten 40 sekunder. Så kunne Lions have sparket et 47-yard field goal, men hvis det var blevet misset, ville Buccaneers have haft mulighed for et sidste desperat forsøg på at komme tilbage. Det var usandsynligt, men come on… Det er slutspillet!

7. 49ers vandt, men…
…de skal spille bedre, hvis de skal have en chance i næste uge – eller i Super Bowl. Packers havde alle muligheder for at slå 49ers på dagen, og Brock Purdy skal prise sig lykkelig for, at hans dårlige kast ikke blev interceptet. Selvsamme Purdy var i MVP-diskussionen på et tidspunkt, men der hører han altså ikke til alligevel. Quarterback er stadig et sjældent svagt punkt hos 49ers. Selvom Purdy skal have fuld kredit for et clutch game winning drive.

Video: 49ers havde heldet med sig

8. Slå bremsen i med Jordan Love
I sidste uge var mange – jeg selv inklusiv – ved at indstille sig på, at Packers måske havde fundet sin fremtidige quarterback, og den næste Hall of Famer i rækken af Packers-quarterbacks. Jeg tror stadig, han er fremtidens mand, men måske skal vi alle lige tage det rolige med Hall of Fame-snakken. Jordan Love kan stadig blive rigtig god. Men vi skal lige se liiiiidt mere.

9. Titans hyrer cheftræner
Og valget er faldet på Cincinnati Bengals’ offensive koordinator Brian Callahan, der er i høj grad har været med til at gøre Joe Burrow til en succes. Nu skal Callahan bevise, at han også kan stå i spidsen for et mandskab – og måske bringe det bedste frem i Will Levis?

Læs også: Titans nye headcoach kan bygge et angreb

10. Panthers hyrer GM i egne rækker
Og det overrasker mig faktisk lidt. For jeg troede, at ejer David Tepper ville gøre meget ud af lave et større splash. Men nu har man ansat Dan Morgan, der allerede var assisterende sportsdirektør og som også har en fortid som linebacker for Panthers i blandt andet Super Bowl XXXVIII. Så mangler der bare en head coach i Carolina.

Læs også: Panthers overrasker med valg af GM