Philadelphia Eagles vandt sin første Super Bowl nogensinde med en episk 41-33-sejr over New England Patriots, hvor begge angreb var ustoppelige. Men på det allermest afgørende tidspunkt leverede Eagles’ pass rush et mindeværdigt spil.

Det var i manges øjne ‘David mod Goliat,’ da Philadelphia Eagles skulle forsøge at hjembringe det første Vince Lombardi-trofæ mod de femdobbelte Super Bowl-vindere fra New England Patriots med Tom Brady og Bill Belichick i spidsen. Der var på papiret lagt op til en forholdsvis lavtscorende affære med Eagles’ forrygende forsvar og Patriots’ velcoachede ditto, men det blev en historisk Super Bowl med 74 point og 1.151 yards. Den højeste yards-total i en NFL-kamp nogensinde.

Efter et forrygende opgør var det Nick Foles og ørnene fra Pennsylvania, der kunne bryde ud i en vild jubelrus, da Tom Bradys Hail Mary-forsøg ikke fandt en medspiller, og slutresultatet 41-33 var en realitet. Philadelphias første Super Bowl-triumf nogensinde.

Afslutningen på kampen reflekterede ellers ikke Bradys enestående kamp. Den 40-årige quarterback kastede for over 500 yards (dermed slog han sin egen Super Bowl-rekord på 466 yards fra sidste års finalekamp) og tre touchdowns, men i sidste ende var ørnenes flyvende start for meget at overkomme for Patriots-legenden.

Eagles’ cheftræner Doug Pederson havde endnu en gang lagt en fantastisk slagplan på angrebet, som Nick Foles udførte til punkt og prikke. Hjulpet af et stærkt løbeangreb skilte han New Englands-forsvar ad gang på gang med korte kast til Zach Ertz og dybe bomber til Alshon Jeffery.

Tom Brady havde ellers igen bragt Patriots tilbage efter at have været bagud med 22-12 ved pausen ved at orkestrere tre blædende angrebsserier for touchdowns – to touchdownkast til Rob Gronkowski, et til Chris Hogan –  på Patriots’ tre første angrebsserier i anden halvleg, så AFC-mestrene kunne bringe sig foran med 33-32 med lidt over ni minutter tilbage af kampen.

Men på en klokslugende angrebsserie, hvor Philly konverterede en 4. down på egen banehalvdel, tog holdet føringen på dette fantastiske touchdown af Ertz, der længe blev set igennem for at bekræfte, at det var et catch. Det betød 38-33 til Eagles med lidt over to minutter igen

Man sad dog med fornemmelsen af, at Brady ville føre New England til endnu et utroligt Super Bowl-comeback, men så dukkede Brandon Graham op med et strip-sack af Brady (det første og eneste sack i hele kampen), og så lukkede Philadelphia stort set kampen med tre løb og et field goal af rookie-kicker Jake Elliott til 41-33.

Herefter var en umulig mission for Brady med blot et minut tilbage og ingen timeouts at bringe New England i scoringsposition, og hans Hail Mary-forsøg fra midterlinjen faldt incomplete. Resten er historie.

Philadelphia Eagles er Super Bowl-mestre. Se highlights øverst i artiklen.

Statistikker:

Nick Foles*: 28/43, 373 kasteyards, 3 kaste TD’s, 1 interception, 1  greben bold for 1 yard TD

L. Blount: 14 løb for 90 yards og 1 TD

Jay Ajayi: 9 løb for 57 yards

Corey Clement: 3 løb for 8 yards, 4 grebne bolde for 100 yards og 1 TD

Nelson Agholor: 9 grebne bolde for 84 yards

Alshon Jeffery: 3 grebne bolde for 73 yards og 1 TD

Brandon Graham: 1 stripsack

Tom Brady: 28/48, 505 kasteyards og 3 kaste TD’s