Draften udviklede sig til et offensivt festfyrværkeri af historiske dimensioner, da der blev valgt 14 angrebsspillere i træk, før Colts valgte den første forsvarsspiller i årgangen.

Vi har fået en fænomenal start på 2024-draften. Flere end 150.000 tilskuere mødte op til den første runde i Detroit. NFL dryssede lidt stjernestøv over begivenheden, da Roger Goodell blev ledsaget af Eminem, Barry Sanders, Calvin Johnson og flere af Lions’ aktuelle profiler, da han åbnede draften. Og så blev der skrevet flere kapitler med nye draft-rekorder i første runde.

Draften anno 2024 udviklede sig til et offensivt festfyrværkeri, da holdene mæskede sig i det offensive overflødighedshorn. Da Minnesota Vikings valgte J.J. McCarthy med det 10. valg var det også første gang nogensinde, at der udelukkende blev valgt angrebsspillere med de første 10 valg i første runde.

Læs også: Caleb Williams er Bears’ nye bannerfører

Denver Broncos fortsatte historieskrivningen, da de valgte quarterback Bo Nix fra Oregon med det 12. valg. Nix var den sjette quarterback, der blev valgt i 2024-draften, hvilket tangerede rekorden for flest valgte quarterbacks i første runde. Derudover var det første gang nogensinde, at der blev valgt fem quarterbacks i top 10.

Læs også: Teis Jorangers vurdering af første runde

Alligevel var den største overraskelse, at Atlanta Falcons valgte den upåagtede Michael Penix Jr. med det ottende valg. Det er de færreste, som rangerede Penix Jr. blandt de bedste quarterbacks i draften, og så har Falcons lige hentet Kirk Cousins ind på en megakontrakt, der potentielt kan koste dem i omegnen af 1,25 milliarder danske kroner.

Til syvende og sidst åbnede 2024-draften med 14 valgte angrebsspillere i træk, hvilket selvsagt også er en ny rekord. Det var Indianapolis Colts, som stoppede stimen, da de valgte Laiatu Latu fra UCLA.