Andrew Luck og Matthew Stafford spillede blændende, da Lions til aller sidst trak det længste strå i dramatisk pointfest.

Sent søndag aften dansk tid åbnede Indianapolis Colts sæsonen hjemme på Lucas Oil Stadium mod Detroit Lions i en kamp, der som forventet bød på en masse touchdowns.

Andrew Luck var tilbage som styrmanden for hjemmeholdet, efter quarterbacken missede halvdelen af sidste sæson med skader. Det var dog langt fra imponerende angrebsspil, som Indianapolis præsterede i første halvleg.

Først på Colts’ sidste angrebsserie i halvlegen fik man sat syv point på tavlen, da Luck efter et flot drive fandt Donte Moncrief på et kort touchdown-kast med fem sekunder tilbage.

Lions kunne dog stadig gå til pause med en føring på 21-10, efter Stafford havde ledt tre overlegne touchdown-drives. To af dem var blevet afsluttet langs jorden af henholdsvis Riddick og Washington, mens det sidste var blevet leveret af Stafford til tight end Eric Ebron.

Succesoplevelsen fra det sidste drive gav tilsyneladende Luck og Co. selvtillid. Efter et mislykket drive af Detroit, kastede Luck en smuk, dyb bold til Philip Dorsett for 51 yards, og kort efter ramte han en helt fri Dwayne Allen for et 19-yard touchdown. På det efterfølgende spil fandt duoen sammen igen på en 2-point-conversion, og så førte Lions kun med tre.

Detroit svarede igen ved at marchere ned ad banen, hvor Stafford kastede sit andet touchdown – denne gang til runningback Ameer Abdullah – 28-18.

Herefter eksploderede det for alvor med point. Efter et fint field goal-drive fulgte Luck op med endnu en fremragende angrebsserie, som til sidst endte i hænderne på tight end Jack Doyle. 28-28 med lidt over otte minutter tilbage.

Derefter genetablerede Detroit sin føring, da Matthew Stafford fandt endnu en Riddick for sit tredje og runningbackens andet touchdown. Matt Prater brændte dog det efterfølgende ekstra point, og så kunne Luck afgøre kampen.

På et majestætisk drive førte han hjemmeholdet ned ad banen og ramte Doyle nok en gang. 35-34 til Colts. Det eneste minus var, at der stadig var 37 sekunder tilbage på klokken.

Sammen med de tre time out udnyttede Stafford hvert eneste sekund til at flytte bolden hele vejen frem til Indianapolis’ 25-yard-linje, hvor Prater gjorde skaden god igen ved at sætte det afgørende field goal. Sejren endte faktisk med at være 39-35 til Detriot efter en safety på kampens sidste spil.

Til sammen stod Luck og Stafford for syv touchdowns og 725 yards via luften, og førstnævnte viste virkelig storform.