Sidste sæson vendte alle forventningerne til divisionens hold på hovedet efter Jaguars faldt fra hinanden, mens Texans og Colts spillede om slutspillet i grundspillets sidste kamp. Årets draft betyder meget for, hvem der står til at tage divisionens førsteplads i år.

Natten til fredag d. 26. april løber første runde af NFL-draften anno 2024 af stablen i Detroit, hvor vi får sat navne og ansigter på den næste generation af NFL-spillere.

Her på Gul Klud varmer vi op til den store begivenhed – både med forudsigelser af såvel første runde som hele draften, ligesom vi sætter fokus på de enkelte hold og deres behov. Du finder vores store draft-sektion med alt du skal vide lige her.

I denne artikel sætter vi fokus på AFC South, hvor kun tre af holdene har et første rundes pick efter at Texans har sendt deres til Minnesota.

Houston Texans

Største behov: DI, CB, LB

Der var ikke mange, som havde forventet at Texans ville komme ud af sidste års draft med både den Offensive Rookie of the Year og den Defensive Rookie of the Year – men det gjorde de simpelthen. QB CJ Stroud og DE Will Anderson hjalp et ellers udsultet Texans hold til en plads i slutspillet og endda en enkelt sejr derefter.

Texans har af den grund ikke stået stille i free agency. De har samlet blandt andre tidligere Bills WR Stefon Diggs og Minnesota DE Danielle Hunter op for at styrke holdet. De har deres quarterback, så nu handler det om at nyde at hans rookie kontrakt er billig. Det handler om at få bygget et godt hold hurtigst muligt og her er draften selvfølgelig også vigtig.

Texans har til gengæld valgt at sælge deres første runde pick til Minnesota Vikings (nr. 23). Det betyder, at Texans første vælger i anden runde ved pick 42. Hold vælger at gøre det, hvis det 1) får et godt nok tilbud og 2) hvis de føler, at talentet omkring deres pick ikke er betydeligt bedre end hvad man kan finde senere. Det betyder ikke, at I skal snydes for et bud på, hvem de så vælger der.

Et bud på holdets valg i anden runde: Braden Fiske, DT, Florida State

Der er meget usikkerhed, når man skal forsøge at give et bud i anden runde. Hvert år bliver nogle spillere valgt langt tidligere end forventet, mens forventede første rundes spillere får lov til at vente til dag 2, som man for eksempel så med Titans Will Levis sidste draft.

Braden Fiske er en spiller, som viste sig frem med utrolig atletisk evne ved NFL Combine in Indianapolis. Han er en høj IQ spiller, som forstår at komme frem til modstanderens quarterback. På trods af hans 195 cm højde, så har han kortere arme end hvad er almindeligt for defensive tackles, men Texans cheftræner DeMeco Ryans er den rette til at få det bedste ud af sådan en spiller.

Texans har brug for ham til at maksimere deres edge rushers Will Anderson og Danielle Hunter til at presse quarterbacken, som hjælper alle facetter på den defensive side.

Indianapolis Colts

Største behov: CB, WR, S

På trods af, at quarterback Anthony Richardson ikke spillede mere end 4 kampe sidste år, så er optimismen stor i Colts-lejren. Han viste at være mere klar end nok 99% af analytikere forventede med det lille spilletid, som han havde. Den kommende sæson handler altså kun om, hvorvidt han kan komme godt tilbage fra sin skade.

Colts overraskede, ligesom Texans, positivt ved at ende 9-8 ved hjælp af deres back-up quarterback Gardner Minshew. Colts har dog valgt en anden fremgangsmåde end Texans i free agency. De har besluttet at beholde deres spillere, som ellers kunne være smuttet. Det gælder blandt andre WR Michael Pittman Jr., DT DeForest Buckner og Grover Stewart, LB Zaire Franklin og CB Kenny Moore.

Nye spillere kommer altså til at komme fra draften i år og Colts står med et dilemma: Skal vi hjælpe vores quarterback eller forsøge at lukke et stort hul på den defensive side?

Et bud på holdets valg i første runde: Quinyon Mitchell, CB, Toledo

Vi tror på at de vælger den defensive side, primært fordi Quinyon Mitchell er den prototypiske cornerback, som Colts General Manager Chris Ballard godt kan lide – han er nemlig atletisk af bare pokker.

Mitchell spillede for en mindre skole i Toledo, men er på trods af dårlige modstandere alligevel årets bedste cornerback ifølge mange analytikere. Han spiller hurtigt (med en 40 yard tid på 4:33) og formår samtidig at bruge hans fysik til at gøre det svært for modstandere. Han er spilleklar fra dag 1 og det har Colts desperat brug for.

Jacksonville Jaguars

Største behov: CB, WR, OL

Her stopper succeshistorierne desværre for divisionen. Jaguars havde ellers en god start i 2023 grundspillet med en 8-3 rekord. Herfra gik det dog stærkt ned ad bakke. Som favoritter til at tage divisionen endte de med 9-8 rekord og nr. 2 i divisionen (de havde tiebreakers over Colts, som endte med samme rekord).

Jaguars står derfor igen til at skulle genfinde deres identitet. De mistede blandt andre WR Calvin Ridley til Titans. De har brugt mange penge i free agency (som sædvanlig), hvor blandt andre DE Arik Armstead for 49ers er kommet indenfor. Bills WR Gabe Davis er også kommet til, men der er stadig en del huller i osten.

Et bud på holdets valg i første runde: Nate Wiggins, CB, Clemson

Lidt ligesom Colts, så har Jaguars både en grund til at tage en WR (som f.ek.s Brian Thomas Jr. fra LSU), men vi tror alligevel at de går samme vej til Colts og tager en cornerback – navnligt Nate Wiggins fra Clemson.

Wiggins er den hurtigste cornerback i draften og har et kompetetiv mindset, som er unikt selv for NFL spillere. Den eneste hage ved Wiggins er, at han er på den lettere side, men vi tror alligevel at hans eksplosive styrke er nok til at få ham indenfor hos Jaguars. Han har chancen for at blive en vigtig spiller på holdet, så længe hans vægt ikke giver ham problemer.

Tennessee Titans

Største behov: OL, ED, WR

Titans havde en forventelig dårlig sæson, men som også var nødvendig på mange punkter. Ryan Tannehill var ikke fremtiden og deres tidligere cheftræner Mike Vrabel måtte også sige farvel til holdet ved udgangen af sæsonen.

Fremtiden ser dog positiv ud for Titans. Deres nye cheftræner Brian Callahan, som tidligere var offensiv koordinator for Bengals, er der stor optimisme for, at han kan få Titans tilbage på sporet. Samtidig ser det ud til, at Titans føler at QB Will Levis meget vel kan være deres fremtid, som åbner op for en masse muligheder.

Det er den optimisme, som har gjort dem ret aktive i free agency. På trods af, at RB Derrick Henry er smuttet, så har fået WR Calvin Ridley, RB Tony Pollard og C Lloyd Cushenberry ind til at styrke den offensive side rundt om Levis.

Et bud på holdets valg i første runde: Joe Alt, T, Notre Dame

Før at de anskaffede sig Calvin Ridley, så var spørgsmålet hvorvidt de ville gå efter en af de store wide recievere i draften eller tage en offensive tackle. Det spørgsmål er forsvundet og vi er meget sikre på, at deres største svaghed nu skal blive en styrke.

Joe Alt er hele 204 cm høj, men bevæger sig hurtigere og lettere end man burde kunne i sådan en krop. Han var i starten af årets grundspil bare en i blandt mange i en dyb offensive tackle klasse, men fik spillet sig op til den ubestridte nummer 1 i løbet af året. Især hans løbespil er næsten pletfrit og han er en starter fra dag 1 hos Titans.