Quarterback-situationen i NFC North er som altid meget omskiftelig. Der er farvel til Kirk Cousins, en rookie på vej til Bears, Jared Goff er fortsat hos Lions, og Jordan Love er pludselig stjernen.

Natten til fredag d. 26. april løber første runde af NFL-draften anno 2024 af stablen i Detroit, hvor vi får sat navne og ansigter på den næste generation af NFL-spillere.

Her på Gul Klud varmer vi op til den store begivenhed – både med forudsigelser af såvel første runde som hele draften, ligesom vi sætter fokus på de enkelte hold og deres behov. Du finder vores store draft-sektion med alt du skal vide lige her.

I denne artikel sætter vi fokus på NFC North, hvor Bears har førstevalget og formodentlig vælger quarterback Caleb Williams.

Chicago Bears

Største behov: QB, OL, Edge

Normalt når et hold har førstevalget i draften, så er de sluttet med maksimalt tre sejre året inden. Men ikke Bears. De gik 7-10 og har faktisk mange brikker på plads allerede. Nu har de pick 1 for andet år i træk, men hvor de sidste år handlede det til Panthers, så har de i år Panthers’ pick 1.

Og i år bruger de det selv. Og meget skal gå galt, hvis ikke det bliver på quarterback Caleb Williams. Det tidligere top 10 valg Justin Fields er sendt til Steelers, og nu håber Bears, at en ny succesfuld æra tager sin begyndelse.

Williams kommer ind i en god situation, hvor receiverne hedder DJ Moore og Keenan Allen, og de to tight ends Cole Kmet og Gerald Everett også er solide våben. På runningback kommer D’Andre Swift til, og så mangler Bears bare lige at opgradere den offensive linje, og her er det jo heldigt at holdet fra the Windy City også har pick 9 i draften. Til gengæld har de kun fire picks i draften i alt (en treer og en firer udover de to i første runde).

Et bud på holdets valg i første runde: Olu Fashanu, OT, Penn State

Vi springer let og elegant hen over pick 1 og Caleb Williams. Ham kommer du alligevel til at høre meget mere om. I stedet går vi til Bears næste pick i draften, som også ligger i første runde og endda i top 10.

Med pick 9 kan Bears gå i mange retninger, og jeg har set flere spekulere i, at de enten tager en Edge-rusher eller en receiver/tight end. Jeg håber dog, at de napper en offensiv tackle, og den bedste. som kan forventes at være tilgængelig på pick 9, er Olu Fashanu.

En 140 kilos kleppert med lette fødder og gode hænder, der kan kontrollere modstandernes pass rushere. Han er også god i løbenangrebet, hvor han ofte dominerer sin direkte modstander, som selvfølgelig er noget nemmere i college end i NFL. Med Darnell Wright på den ene side og Fashanu på den anden, har Caleb Williams solid beskyttelse fra første fløjt.  

Detroit Lions 

Største behov: CB, WR, OL

I mange år var Detroit Lions et hold man bare trak lidt på skuldrene af. Lige indtil Dan Campbell kom til. Som man grinte lidt af til at starte med. Ikke længere.

Lions førte 27-7 ved pausen i NFC-finalen over San Francisco 49ers og burde vel have spillet sig i sin første Super Bowl nogensinde. I stedet formøblede de føringen og måtte slukørede konstatere, at eventyrsæsonen sluttede brutalt.

Men sidste år er længe siden, så nu skal de evige underdogs forsøge at leve op til den forventning, der kommer med succes, levere endnu en god sæson, vinde NFC North igen og måske endelig nå Super Bowl.

De har forstærket truppen i free agency med blandt andre cornerback Carlton Davis III, defensive tackle DJ Reader og guard Kevin Zeitler, og nu skal der findes nyt ungt talent i draften, hvor Lions jo i den grad ramte plet sidste år.

Et bud på holdets valg i første runde: Cooper DeJean, CB, Iowa

Når man kommer i NFC-finalen og er blandt de sidste fire hold i en given sæson, så afspejler det sig året efter i draften. Så hvor Lions-fans har været vant til at klubben kunne vælge spillere i top 5-10 stykker år, så har Lions i år pick 29. Det samme i anden runde, og så pick 9 i tredje runde og ialt syv picks i årets draft.

Det er selvfølgelig noget vanskeligt at forudse, hvad der sker i første runde af draften, inden Lions kommer til, men vi forudser, at de vælger en cornerback, og endda noget så sjældent som en hvid en af slagsen.

Copper DeJean er navnet (udtales døh-djin), og han er en fantastisk atlet, der kan hjælpe Lions med deres udfordringer i den defensive bagkæde. Ikke bare er han dygtig til at dække op, men han er heller ikke bange for at lave hårde tacklinger.

Green Bay Packers

Største behov: S, OL, LB

Jordan Love fik sidste år Packers-fans til at glemme Aaron Rodgers. Efter en lidt svingende start på tilværelsen som startende quarterback for det historiske hold fra Wisconsin, så tog Love alle med storm i anden halvdel af sæsonen og slutspillet, inden holdet lavede et kollektivt kollaps mod 49ers i playoffs.

Mens Packers nu forsøger at få en langtidskontrakt på plads med Love, der kan gøre ham til den bedst betalte spiller i ligaens historie, så skal de også gøre klar til draften, hvor de har ikke mindre end 11 picks at gøre godt med, heraf hele fem i de første tre runder.

Packers havde sædvanen tro ikke gjort meget væsen af sig i free agency, og så pludselig som lyn fra en klar himmel hentede de både runningback Josh Jacobs og safety Xavier McKinney. Og det kan kun betyde én ting: Packers vil i Super Bowl.

Et bud på holdets valg i første runde: Tyler Guyton, OT, Oklahoma

Packers første pick i draften ligger på plads 25 i første runde, og det er klart, at her er der allerede røget en masse spændende spilllere. Packers har nok picks (fem i de første 91) til at de kan trade op i første runde, hvis der er en spiller, de gerne vil have.  

Men antager vi, at de bliver på plads 25, så er der her mulighed for at finde afløseren for offensive Tackle David Bakhtiari, som klubben valgte ikke at forlænge.

Årets draft har en stribe dygtige offensive linjemænd, og så er spørgsmålet bare, hvem der er tilbage, når det bliver Packers tur.  

Vi forudser her, at Tyler Guyton ikke er taget, og selvom det måske er en tak for tidligt at tage ham, så er han det bedste valg for Packers, der har behov for beskyttelse til Jordan Love og hjælp i løbeangrebet for Josh Jacobs. Og Guyton er en STOR hjælp. Som i kæmpe. Over 2 meter høj, små 150 kilo og stadig bevægelig. Ham bliver de glade for i osteland.  

Minnesota Vikings

Største behov: QB, CB, DT

Det var selvfølgelig ikke det store chok, men alligevel lidt overraskende for de fleste, at Minnesota Vikings og Kirk Cousins ​​ikke kunne blive enige om at fortsætte samarbejdet. I stedet tog Cousins til Atlanta, og dermed kan en ny æra begynde i Minnesota.

Vikings har allerede gjort sit til, at den næste quarterback bliver fundet allerede i draften i år, og så må vi se, om de når at få det hele på plads inden draften.

Vikings har selv pick 11 i første runde og har tradet med Houston Texans, så de nu også har pick 23. De to picks kan Vikings samle og håber på at kunne bevæge sig ind i top 4 måske endda top 3 og tage fremtidens quarterback.

Hvem det end bliver kommer ind i en god situation med to unge receiver-stjerner, en atletisk tight end, et par solide tackles og en ny runningback i form af Aaron Jones, der er kommet til fra Packers.

Et bud på holdets valg i første runde: Drake Maye, QB, North Carolina

Det er 100% sikkert, at Vikings drafter en quarterback i år. Det er til gengæld fuldstændig umuligt at spå om, hvem det bliver. For det første afhænger det af, om de kan finde et hold, der vil trade med dem og lade dem komme ind på pick 3 eller 4. Og for det andet kommer det an på, hvilke quarterbacks, der er blevet valgt, inden Vikings kommer til.

Kommer de ikke op i draften, forestiller jeg mig at de vælger Bo Nix eller Michael Penix, og lykkes det dem at handle, så tror jeg de er ude efter Drake Maye.

Han er prototypen på en NFL quarterback. 195 cm høj, lige over 100 kg og med en raketarm. Han havde ikke en særlig god linje foran sig i college, så udover det strukturerede spil, var han nødt til at improvisere meget og viste fint talent for dette. Om han er klar til NFL fra dag 1 er tvivlsomt, men Vikings kommer til at kaste ham (eller en anden) for løverne meget tidligt i karrieren.