NFL er gået i hi, men der er stadig football på programmet i XFL, her er overblikket over, hvordan weekenden gik for de otte hold.

St. Louis Battlehawks – Houston Roughnecks (24-28)

Philip Walker imponerer igen

Houston Roughnecks havde en god åbningsweekend og fortsatte de takter mod Battlehawks, hvor holdets quarterback Phillip “PJ” Walker endnu engang imponerede. Walker havde en fremragende første spillerunde, hvor han kastede fire touchdowns. Mod St. Louis blev det til tre touchdowns, hvoraf det ene hurtigt fik tankerne ledt hen på Patrick Mahomes.

Houston-quarterbacken havde ikke mange yards, men var effektiv og tilføjede for anden uge i træk flere positive spil med sine ben. Walker var ikke en fremragende collegequarterback, og derfor er det ikke blevet til en karriere i NFL, trods at have være omkring Colts-holdet af flere omgange.

St. Louis var offensivt et bedre hold i opgøret og samlede 150 flere yards sammen end holdet der slog dem, men ineffektivitet efter scoringer blev afgørende. Battlehawks scorede fire touchdowns, men fik ikke konverteret nogle ekstra point. 

Læs mere om regler for ekstra point i XFL her

Da holdets quarterback Jordan Ta’amu ovenikøbet kastede to interceptions, blev det til et nederlag.

NY Guardians – DC Defender (0-27)

DC Defenders tager anden sejr af to mulige

Præcis som Houston Roughnecks, så har DC Defenders vundet begge deres kampe i XFL. Efter en sejr i åbningskampen i sidste uge, fulgte de den succes op med en knusende sejr over New York Guardians, der har tidligere Raiders-quarterback Matt McGloin som startende quarterback. McGloin blev aldrig en succes i NFL, og det er der nok en grund til. Guardians-quarterbacken ramte blot på 8 af 19 kast for 44 yards, ingen touchdowns og to interceptions. Horribelt.

Da man i XFL har langt større adgang til spillerne, kom frustrationerne i flere omgange direkte på TV, ikke smart for McGloin.

På den anden side var tidligere Bills og Chargers-reservequarterback Cardale Jones i bedre form, og med tidligere NFL-spillere som Eli Rogers og Donnell Pumphrey på holdet, klikkede offensiven.

Da Rahim Moore, som før har gjort meget uheldig figur for Denver Broncos i et slutspilsnederlag til Balitmore Ravens, både lavede en interception og forcerede en fumble, blev det til en ydmygende storsejr.

Tampa Bay Vipers – Seattle Dragons (9-17)

Brandon Silvers er en skrækkelig quarterback

Seattles NFL-hold vil helst ikke kaste for meget grundet forældet football-filosofi, Seattles XFL-hold bør ikke kaste for meget grundet en elendig quarterback. Brandon Silvers fik på en eller anden måde ført sit hold til sejr, selv om han blot ramte på 7 af 18 kast for mindre end 100 yards og kastede en interception. Silvers kastede dog også et touchdown til tidligere Rams-spiller Keenan Reynolds, som viste god figur, men indtil videre har det været sløjt for Seattles offensiv.

Heldigvis udnyttede defensiven, at Tampa Bays angreb har spillet skrækkeligt. Vipers har i to opgør blot sat 12 point på tavlen samlet. Vipers har altså kun scoret et enkelt touchdown. Fire sacks og tre interceptions blev det til for Seattles defensiv i dette opgør, mest imponerende var Steve Williams, en tidligere Chargers-cornerback, der fik skaffet 1,5 sack.

Seattles publikum er i NFL kendt som værende et af de stærkeste, og det går igen i XFL. Der var næsten 30.000 tilskuere til stede, da holdet fik deres første sejr i ligaen. Imponerende.

Dallas Renegades – LA Wildcats (25-18)

Vild fjerde quarter giver Dallas sejren

XFL kan godt levere underholdning, det beviste opgøre mellem Dallas og Los Angeles i sidste ende. Efter en ellers sløj kamp, førte Dallas 6-3 i starten af fjerde quarter, men det blev til fem scoringer i kampens sidste 12 minutter. De fleste af disse tilfaldt Dallas, og dermed blev det til holdets første sejr i ligaen.

Det betyder også, at LA Wildcats har derfor, ligesom Tampa Bay Vipers, deres første XFL-sejr til gode. Stod det til cornerback Harland Miller, havde det dog set anderledes ud. I nederlaget til Dallas Renegades forcerede han nemlig to fumbles og lavede en enkelt interception. Miller fik i første quarter hænderne på et forfærdeligt kast fra tidligere Steelers-quarterback Landry Jones, og skaffede efterfølgende 30 yards til sit hold. Trods endnu en interception fra Jones, som dog også kastede et enkelt touchdown, endte det alligevel med en sejr til Dallas. En stor grund til dette var løbespillet.

Cameron Artis-Payne (tidligere Carolina Panthers) og Lance Dunbar (tidligere Dallas Cowboys) snittede begge over 7 yards per løb. Artis-Payne nåede 99 yards og to touchdowns. Runningbacken stod også for sejrsscoringen, da han fra 17 yards ude scorede touchdown med mindre end to minuter tilbage.