NFL er gået i hi, men der er stadig football på programmet i XFL, her er overblikket over, hvordan weekenden gik for de otte hold.

Houston Roughnecks – Tampa Bay Vipers (34-27)

Phillip Walker har taget ligaen med storm

Fokuspunktet for Houston i sidste uges sejr var deres quarterback Phillip “PJ” Walker, og igen i denne uge er han umulig at komme udenom. Walker var styrmanden bag Roughnecks tredje sejr i lige så mange kampe, og for tredje uge i træk kom quarterback-ratingen over 100. Det skete, da Walker ramte plet på 67% af sine kast for 306 yards. Quarterbacken stod for alle holdets touchdowns i sejren, tre på kast til receiver Cam Phillips og et enkelt blev løbet ind. Netop Phillips har været yndlingsmålet. Den tidligere Bills-receiver har grebet 20 bolde gennem de første tre opgør og scoret touchdown på syv af disse catches, en imponerende statistik. Cam Phillips fører også XFL i grebne yards.

Som i sidste uge var PJ Walker garant for flere højdepunkter, der bør vække en eller anden form for interesse fra NFL. Sidste uge var det et Patrick Mahomes-lignende side-arm-kast, i denne uge et flot kast til en helt fri receiver, trods to forsvarsspillere hang om nakken på quarterbacken.

Vipers fik for første gang i ligaen lidt gang i scoringen. Efter at have sat blot 12 point på tavlen sammenlagt efter to kampe, scorede de mere end dobbelt så mange mod Houston. Roughnecks’ forsvar lader til at være deres største svaghed, og Vipers’ lidt uortodokse angreb set fra et NFL-perspektiv havde okay succes. Vipers gør reelt set brug af to quarterbacks, Taylor Cornelius er starter, mens Quinton Flowers, som officielt er listet som runningback, også kaster flere gange pr kamp. Flowers spillede option-quarterback i college, og i sin XFL-tid er det blevet til 16 løb og 15 kast. Både Cornelius og Flowers løb en scoring ind i nederlaget. Trods forbedringer er Tampa Bay fortsat det eneste hold, som mangler en sejr.

Dallas Renegades – Seattle Dragons (24-12)

NFL-talent er bedre end intet NFL-talent

Seattle Dragons har på papiret ikke ligaens største talentmasse, og holdet har generelt haft det svært i ligaen indtil videre. Holdet kan ikke smide point på tavlen, og forsvaret har manglet den kvalitet, der trods alt stadig er brug for i XFL. Linebacker Steven Johnson, der har spillet flere år for både Broncos og Steelers, var dog her, der og alle vegne. Linebackeren var inde omkring 14 tacklinger i alt, to af disse bag line of scrimmage, og så fik han hånden på et enkelt kast. Inden opgøret var Johnson på en delt førsteplads over flest tacklinger i ligaen, nu er han i spidsen.

Dallas er modsat Seattle et af de hold, der har mest genkendeligt tidligere NFL-talent på holdet. Landry Jones, Lance Dunbar og Cameron Artis-Payne var alle centrale spillere i den offensive filosofi igen i denne uge. Jones lader dog stadig til at have svært ved at spille god football. Den tidligere Steelers-reserve var i sin begrænsede spilletid i NFL lige så glad for at kaste touchdowns, som han var for at kaste interceptions. Den tendens har han taget med sig i XFL, hvor det indtil videre er blevet til fire touchdowns og fire interceptions i to kampe. Det er skuffende.

NY Guardians – St. Louis BattleHawks (9-29)

Ligaens første scoring efter kickoff

Da Rams flyttede til Los Angeles, mistede St. Louis deres footballhold, til stor sorg for byens mange sportsfans. De havde dog masser af glæde sig over, da BattleHawks spillede deres første kamp i St. Louis, og da holdet tilmed scorede ligaens første touchdown på et kickoff, var glædesrusen markant. XFL har sat mange interessante tiltag i søen, og det mest interessante er muligvis de nye regler på kickoff, der har vundet nærmest universel lovprisning. Mere spillersikkerhed var en central grund til dette, men som Joe Powell viser på et veludført trickspil, kan de store spil sagtens finde sted. Bravo!

Opgøret var ellers en smule tamt rent offensivt. Guardians havde en miserabel dag, hvor tre af holdets quarterbacks var i aktion. Ingen af de tre leverede specielt lovende spil. Holdet konverterede blot to af ti forsøg på tredje down, og New Yorkerne havde svært ved at beskytte nogle af de tre quarterbacks. Det blev til tre sacks for hjemmeholdet fra St. Louis, hvor specielt Andrew Ankrah har gjort sig fint bemærket i ligaens indledende fase.

DC Defenders – LA Wildcats (9-39)

DC og Cardale Jones i totalt kollaps

Efter at have spillet flot og vundet begge indledende kampe, var der store forventninger til DC. Flere nævnte Cardale Jones som værende mulig MVP. Den snak faldt totalt til jorden efter det pinlige nederlag til LA Wildcats, der hentede deres første XFL-sejr.

Cardale Jones, der tidligere har været reservequarterback for Bills og Chargers, havde en elendig kamp. Quarterbacken kastede fire interceptions og formåede blot at ramme på halvdelen af sine kast for 103 yards. Trods holdet havde fire runningbacks, der snittede over fem yards per løb, blev det alligevel kun til et enkelt touchdown for Defenders.

Wildcats’ defensiv var i massivt spillehumør, og forsvaret forårsagede hele 26 defensive stops, hvor DC Defenders altså ikke fik skaffet positive yards. Både cornerback Mike Stevens (to interceptions) og safety Jack Tocho (en interception, en forceret fumble) skabte mere end en turnover og var instrumentale i storsejren. LA Wildcats’ quarterback, Josh Johnson, der efterhånden har været inde omkring samtlige professionelle football-hold, spillede en effektiv og fejlfri kamp. Det er opskriften på en sejr.

Med resultatet af denne kamp, samt det tætte opgør mellem Vipers og Roughnecks, viser det bare, at der ikke er den store forskel mellem ligaens bedste og dårligste hold. Tæt konkurrence kan blive yderst afgørende for ligaens potentiale i fremtiden.