Siden 1934 er der blevet spillet professionel football til Thanksgiving og i år er ingen undtagelse, når NFL byder på tre labre opgør.

Kalkun, mastekartofler, banantærte og oval bold. Det er nogle af de bærende ingredienser til en fremragende Thanksgiving-fejring – og igen i år forkæler NFL os med tre kampe til den store højtid, som finder sted torsdag d. 28. november 2024.

Traditionen tro skal vi indtage football-forretten i Detroit, hvor NFC-finalisterne fra Lions i år tager imod højtsatsende Chicago Bears. Det hæderkronede Bears-mandskab indtræder 2024-sæsonen med anderledes høje forventninger, efter at de valgte supertalentet Caleb Williams som den første spiller i april-draften. Det bliver 19. gang, at Lions og Bears mødes til Thanksgiving.

Ligesom Detroit er Dallas også blevet synonym med Thanksgiving-traditionen. Siden 1966 – og med undtagelse i 1975 og 1977 – har Dallas Cowboys budt inden for til Thanksgiving-football hvert eneste år og traditionen har været én af drivkræfterne bag, at Cowboys i dag har den største fanbase i USA.

Derfor er det også naturligt, at vi skal fortære hovedretten, når Dallas Cowboys spiller mod divisionsrivalerne fra New York Giants. Det bliver 17. gang, at Giants skal spille til højtiden, og senest var i 2022-sæsonen, hvor de netop mødte og tabte til Dallas Cowboys. Den kommende sæson markerer desuden New York Giants’ 100. sæson og derfor er det passende, at holdet bl.a. skal fejre sit jubilæum til Thanksgiving.

Vi lukker og slukker Thanksgiving-festen i Green Bay, hvor Packers møder Miami Dolphins. Der er altså lagt op til et offensivt festfyrværkeri, der skal tæmme de kolde temperaturer, efter at Dolphins scorede tredjeflest point (27,9 pr. kamp) og Packers scorede ottendeflest point (23,8 pr. kamp) i den forgangne sæson.

Derudover skal vi ikke glemme, at NFL også er begyndt at spille en såkaldt “Black Friday”-kamp, som løber af stablen dagen efter Thanksgiving – d. 29. november 2024. I år byder NFL på et vaskeægte divisions- og hadeopgør mellem de forsvarende mestre fra Kansas City Chiefs og Las Vegas Raiders.

Her er Thanksgiving-kampene anno 2024:

  • Kl. 18:30: Detroit Lions vs. Chicago Bears
  • Kl. 22:30: Dallas Cowboys vs. New York Giants
  • Kl. 02:20 (natten til fredag): Green Bay Packers vs. Miami Dolphins

Her er Black Friday-kampen anno 2024:

  • Kl. 21:00: Kansas City Chiefs vs. Las Vegas Raiders