Det kommer som lidt af en overraskelse, at San Francisco 49ers og headcoach Kyle Shanahan pludselig må undvære en de mest rutinerede kræfter på holdet. Center Alex Mack går på pension.

Mack trækker sig tilbage efter 13 sæsoner i ligaen, ifølge flere rapporter. Mack spillede sidste sæson for 49ers og headcoach Kyle Shanahan, som han har været sammen med i både Cleveland og Atlanta.

Den 36-åriger Mack var stadig betragtet som en af ​​de bedste centere i ligaen, og har haft en enestående karriere, hvor han er valgt til Pro Bowl syv gange og også fik en plads på ligaens All-Decade Team for 2010’erne.

Browns valgte Mack i første runde med pick 21 i 2009 draften. Han tilbragte sine første syv sæsoner med Browns, før han skrev under med Falcons i 2016. Han blev valgt til tre Pro Bowls med Browns, tre med Falcons og en med 49ers.

Det er hårdt slag og et ærgerligt tidspunkt for 49ers at miste Mack på. Både free agency og draften er overstået, og der er ganske få indvendige linemen tilbage på markedet lige nu.

Der er en grund til, at Kyle Shanahan tog Mack med sig uanset, hvor han var træner, og den stabilitet og sikkerhed, som Mack kom med, skal 49ers nu finde andetsteds.

49ers blev ikke helt taget med bukserne nede, da de har vidst et stykke tid, at pension var noget Mack overvejede. Alligvel er tidspunktet lidt dumt, men på den anden side også fint, så klubben kan gå ind i mini camps og training velvidende, at Mack ikke længere er der.

Men det gør det ikke nemmere for 49ers, at de også mistede venstre guard Laken Tomlinson i free agency. Den duo bliver meget svær at erstatte for et hold, der sætter en ære i at løbe bolden. Det er heller ikke betryggende for andenårs-quarterback Trey Lance, at han nu mister en klippe foran sig på den offensive linje.

Vælger klubben ikke at erstatte Mack med en spiller, de allerede har på holdkortet, så er den tidligere Browns-center J.C. Tretter stadig fri på markedet.