Efter nogle magre år under Belichick-disciplen Joe Judge og det omvandrende meme Dave Gettleman, synes der endelig at være noget håb for fremtiden. Der er nemlig blevet ryddet op på både ledelsesgangen og trænersiden, draften var overordnet set fremragende og vores alle sammens Saquon er forhåbentlig tilbage. Selvom sidstnævnte er sagt med et glimt i øjet, så vidner det også om sæsonstart, hvor glasset virker mere halvt fuldt end halvt tomt for giganterne.

Natten til fredag d. 9. september går det igen løs, når Los Angeles Rams og Buffalo Bills sparker den kommende NFL-sæson i gang. Traditionen tro er vi på Gul Klud klar til at klæde dig bedst muligt på til sæsonen anno 2022.

På 32 dage udgiver vi 32 sæsonoptakter, så vi kommer hele vejen rundt om ligaens hold og fjerneste afkroge. Vi udgiver sæsonoptakterne divisionsvis og vi starter med NFC East, hvor vi nu er nået til New York Giants, der går ind til sæsonen med en ny cheftræner og generel manager og, fristes man til at sige, som alle andre hold et stort håb om fremgang efter en række skuffende sæsoner i bagagen.

Nævneværdige afgange:
G, Will Hernandez (Arizona Cardinals)
S, Jabrill Peppers (New England Patriots)
WR, Dante Pettis (Chicago Bears)
LB, Lorenzo Carter (Atlanta Falcons)
NT, Austin Johnson (Los Angeles Chargers)
TE, Evan Engram (Jacksonville Jaguars)
T, Nate Solder (free agent)
RB, Devontae Booker (free agent)
TE, Kyle Rudolph (Tampa Bay Buccaneers)
CB, James Bradberry (Philadelphia Eagles)

Nævneværdige tilgange:
C/G, Max Garcia (Arizona Cardinals)
WR/PR, Richie James (49ers)
DT, Justin Ellis (Jacksonville Jaguars)
DE, Jihad Ward (Jacksonville Jaguars)
RB, Matt Breida (Buffalo Bills)
TE, Ricky Seals-Jones (Washington Commanders)
QB, Tyrod Taylor (Houston Texans)
WR, Robert Foster (Dallas Cowboys)
G, Mark Glowinski (Indianapolis Colts)
G/C, Jon Feliciano (Buffalo Bills)
OL, Jamil Douglas (Washington Commanders)

Draftårgang

1. Runde: Kayvon Thibodeaux, EDGE
1. Runde: Evan Neal, OT
2. Runde: Wan’Dale Robinson, WR
3. Runde: Joshua Ezeudu, OL
3. Runde: Cordale Flott, CB
4. Runde: Daniel Bellinger, TE
4. Runde: Dane Belton, S
5. Runde: Micah McFadden, LB
5. Runde: D.J. Davidson, DL
5. Runde: Marcus McKethan, OL
6. Runde: Darrian Beavers, LB

Der blev skudt fra Gettlemans side i 2021, men han ramte ikke:

Når man går ind i en ny sæson med en ny cheftræner og en ny general manager, så har den forgangne næppe været imponerende, og det var Giants’ heller ikke. De lagde ud i vanlig stil under Joe Judges ledelse med at tabe de tre første kampe, og genkendelse var et begreb, som Giants’ fans blev godt bekendte med i løbet af sæsonen. For selvom Giants var med i en del kampe, så var det bare en gentagelse af noget, man havde set før. Noget, der altid endte med en følelse af tristhed.

Angrebet var NFL’s absolut værste målt på effektivitet, mens forsvaret ikke var meget bedre, med en plads i midten af ligaen, omend det var virkelig dårlige mod løbet. Men spillet på banen var ikke alene den store negative historie. Joe Judge lignede en presset mand, ja nærmest siden han fik jobbet, mens det endelig så ud til, at den udskældte general manager, Dave Gettleman, havde en fyreseddel sigte.

Som håbet, så skete det. Gettleman blev sendt på “pension” og det var til glæde for en hær af NFL-fans, der har været forbavsede over hans valg. For mange af hans dyrtindkøbte free agents levede ikke op til deres løngage. Særligt den dyre wide receiver, Kenny Golladay, skuffede fælt og var eksemplet på Giants’ 2021-sæson. Et hold, der aldrig rigtig kom i gang, men stadig hurtigt mistede pusten og endte med fire sølle sejre. Til gengæld efterlod Gettleman en sød gave i form af et ekstra valg i top 10 efter handlen med Bears under 2021-draften. Netop det valg gør, at Giants har håb på begge sider af bolden.

Næste side: Omgivelserne ser bedre ud, men er det nok for Danny Dimes?