I disse dage er der store forhandlinger i gang mellem NFL og spillerforeningen, og der skal tages store beslutninger, som får afgørende indflydelse for de næste mange år i NFL.

I dag (torsdag) mødes NFL ejerne med NFLPA (spillerforeningen) i New York for at forhandle en ny overenskomst på plads, der skal sikre arbejdsro i årene fremover. Den nuværende overenskomst udløber efter 2020-sæsonen.

Der er begrundet håb om, at parterne finder fælles fodslag og kan blive enige om en aftale indenfor de næste 48 timer. Hvis alt går vel, kan der være en ny overenskomst på plads inden det nye NFL-år begynder d. 18. marts.

Men hvad er det så NFL og NFLPA forhandler om:

Penge kontra helbred
Skal man trække fronterne skarpt op, så vil NFL-ejerne gerne tjene flere penge, og spillerforeningen vil gerne sikre spillernes helbred både på den korte og lange bane.

Derfor ønsker NFL flere kampe (der vil give flere tv-penge og entreindtægter), mens spillerforeningen gerne vil bibeholde det nuværende niveau, men naturligvis vil tage sig klækkeligt betalt, hvis de går med til en udvidelse af sæsonen. Money talks!

NFL: Flere kampe i grundspillet
Først og fremmmest vil NFL-ejerne gerne have en ekstra spilleuge lagt ind, så grundspillet kommer op på 17 kampe for alle hold. Dette kunne inkludere en ekstra friuge, og vil samtidig betyde at antallet af preseason-kampe skæres ned til tre eller to.

NFLs ultimative mål er 18 kampe i grundspillet, men nu er forhandlingerne i først omgang begrænset til 17 kampe. Går dette igennem, vil udvidelsen ske i enten 2022 eller 2023.

NFL: Flere hold i slutspillet
NFL vil også gerne udvide slutspillet fra 12 hold til 14. Det har vi på Gul Klud beskrevet her. Det vil betyde, at Wild Card weekenden vil have tre kampe, og at kun den førsteseedede fra AFC og NFC får en friuge i slutspillet.

NFL: Flere kampe i udlandet og USA
Et interessant forhandlingspunkt er NFL-ejernes ønske om at spille flere kampe i udlandet, hvor der udover de fire i London og den ene i Mexico, er nævnt kampe i Irland, Tyskland, Brasilien, Canada og Kina, samt muligheden for at udvide antallet af kampe i London til otte.

Desuden flirter NFL med ideen om at spille en ugentlig kamp på et neutralt stadion i amerikanske stater, der ikke har et NFL-hold.

NFLPA: Større andel af indtægterne
Spillerforeningen vil gerne have en større andel af indtægterne. Dette gælder både til de aktive spillere, pensionerede spillere, samt tidligere spillere med alvorlige skader.

I øjeblikket får spillerne 47% af ligaens samlede indtægter (der er visse indtægter som går udenom NFL og direkte i ejernes lommer).

Denne procentsats vil NFLPA gerne have sat op til 49,5%, men det lander nok ikke højere end 48%, og 48,5% hvis spillerforeningen accepterer de 17 kampe i grundspillet.

For at illustrere, hvilke beløb vi taler om her, så svarer en halv procent til 250 millioner dollars årligt (1,7 milliarder kr.).

NFLPA: Færre hits og større sikkerhed
Der er allerede begrænsninger på antallet af træninger udenfor sæsonen, samt antallet af træninger iført udstyr. Dette vil spillerforeningen dog gerne udvide, så antallet af skader i træningslejrene og i træningerne gennem sæsonen reduceres til et minimum.

Dette inkluderer flere træningspas, hvor der ikke må rammes, samt at de første fem dage af klubbernes store træningslejr i august er helt uden udstyr.