2021-draften er overstået, og alle holdene i NFL har fået tilføjet et kuld af nye, unge talenter. Vi på Gul Klud ser de kommende dage nærmere på, hvilke spillere du skal holde øje med i fremtidige sæsoner. Nu er det tid til se på AFC South.

Med 2021-draften pakket sammen er det blevet tid til at kigge nærmere på, hvad holdene foretog sig, og hvad vi synes om det. Her er det blevet AFC Souths tur til at blive analyseret.

Se alle gennemgangene:
NFC West | NFC North | NFC South | NFC East   
AFC West | AFC North | AFC South | AFC East

Jacksonville Jaguars

Rd. PickNavnPositionCollege
11Trevor LawrenceQuarterbackClemson
125Travis EtienneRunningbackClemson
233Tyson CampbellCornerbackGeorgia
245Walker LittleOffensive tackleStanford
365Andre CiscoSafetySyracuse
4106Jay TufeleDefensive tackleUSC
4121Jordan SmithDefensive endUAB
5145Luke FarrellTight end Ohio State
6209Jalen CampWide receiverGeorgia Tech

Bedste værdi: Trevor Lawrence, QB, Clemson
Er det latterligt at udpege førstevalget i driften, som Jaguars’ valg med bedste værdi?

Måske, men det gør jeg alligevel her. Trevor Lawrence har i flere år været udpeget som et ufatteligt stort quarterbacktalent, og hvis han bare lever op til 80 procent af sit ry, bliver han fremragende for Jacksonville og NFL. Det er altid ekstremt god værdi at få fremtidens quarterback, og Trevor Lawrence ligner manden.

Hvis man skal pege på et steal i den mere traditionelle forstand, kan jeg godt lide valget af Jay Tufele i fjerde runde. Jaguars’ kunne ikke stoppe en eneste runningback sidste år, hvor deres defensive linje var noget skrammel. Jay Tufele skal nok hjælpe i det henseende, hvor han har udsigt til at blive starter, og at få ham i fjerde runde var rigtig god værdi. Han er allerede god mod løbet, men skal blive bedre mod kastet. Hvis han bliver det, bliver Tufele en mangeårig profil.

Dårligste værdi: Travis Etienne, RB, Clemson
En runningback? I første runde? Jesus Christ. Det bliver et nej tak herfra.

Hvis vi skal være mere alvorlige, så giver det bare aldrig mening at vælge en runningback i første runde. De er den position, der er nemmest at erstatte, og selvom Travis Etienne meget vel kan være en fin runningback, havde jeg valgt noget andet. Når man så også tager det med i ligningen, at Jaguars har en fin runningback i James Robinson, ville jeg have foretrukket, at de brugte valget mere fornuftigt. En anden ting: Der er snak om at bruge Etienne som receiver, men hvorfor valgt de så ikke en spiller, der rent faktisk er receiver?

Især når deres hold også er så hullet, som det, giver det meget lidt mening. Hvad med en receiver som nævnt? En cornerback? En offensive tackle? De fik valgt flere af de her ting senere, men de kunne have valgt en – måske – bedre en her.

Samlet vurdering:
Jeg har fokuseret mest på Jaguars’ første runde ovenfor, men alt i alt er jeg ret glad for meget af det, de gjorde i draften. Først og fremmest fik de Trevor Lawrence, og det giver plusser i bogen – selvom det måske var århundredets nemmeste beslutning for Urban Meyer og kompagni.

På dag to fik de også en fin cornerback i Tyson Campbell, en tackle i Walter Little og en safety i Andre Cisco. Alle tre udfylder huller på holdkortet i Jacksonville og kan starte fra dag et – det samme kan defensive tackle Jay Tufele, som de fik i fjerde runde. Og det var fire valg, som jeg ville være fint tilfreds med, hvis jeg holdt med Jaguars.

Der var et par missere – Travis Etienne i første runde, Luke Farrell i femte runde – og det holder dem fra topkarakteren. Jacksonville Jaguars slutter dog med en god karakter for deres overordnede draft, fordi jeg tror, at der er et par stjerne iblandt. 

Karakter: 10 

Næste side: Houston Texans