Vi var vidne til en historisk weekend, da NFL slutspillets divisionsrunde igen gav os underholdning for alle pengene.

Fra Tom Bradys missede comeback – til 49ers sejr uden angrebspoint – til Bengals frygtløse kicker – til vanvidskampen mellem Chiefs og Bills kampen… vi var i sandhed vidne til en historisk NFL-weekend.

Men tag ikke bare vores ord for det. Her er 16 facts, der bakker det postulat op!

Drama i divisionsrunden.
Alle fire kampe endte på kampens sidste spil. Det er første gang i NFL-historien, at der har været fire afgørende scoringer på sidste play i samme runde. Faktisk var det aldrig sket før i et HELT slutspil. Her skete det på 48 timer.

Begge førsteseeds taber
Både Tennessee Titans Titans og Green Bay Packers tabte i divisionsrunden på trods af hjemmebane og friuge i første runde. Det er første gang siden 2010, at begge førsteseeds bliver slået ud i divisionsrunden. For elleve år siden var det Patriots og Falcons, som tabte til hhv. Jets og Packers.

Hjemme godt. Ude bedst
Udeholdene vandt tre af weekendens fire kampe, og vi var 13 sekunder fra at de vandt alle fire. Det er faktisk aldrig sket, at fire udehold har vundet i divisionsrunden, og det er blot tredje gang siden AFL-NFL-sammenlægningen i 1970, at udeholdende har gjort det så godt i divisionsrunden. De eneste andre gange det skete var i 2008 og helt tilbage i 1971.

Home Sweet Home – AFC
Kansas City Chiefs får hjemmebane i AFC-finalen. For fjerde år i træk. Det er første gang i NFL-historien, at et hold er vært for en AFC- eller NFC-finale fire år i træk. Flere hold har været i finalen fire år i træk, men aldrig haft hjemmebane i alle fire. Inden Mahomes kom til, havde Chiefs aldrig haft hjemmebane i AFC-finalen. Nu har de det for fjerde år i træk.

Home Sweet Home – NFC
Takket være Packers nederlag og Rams sejr over Buccaners får Rams hjemmebane i NFC-finalen. Dermed bliver SoFi Stadium det første stadion i NFLs historie, der er vært for både en konference-finale og en Super Bowl samme år. Rams kan også blive det første hold til at spille begge kampe på hjemmebane.

Home Sweet Home – Super Bowl
Efter 54 år uden et hold på hjemmebane i Super Bowl, kan vi få det for andet år i træk. Vinder Rams på søndag bliver Super Bowl for andet år i træk spillet på ét af holdenes hjemmebane. Buccaneers spillede hjemme sidste år. I øvrigt meget sjovt at tænke på, at SoFi stadium skulle have været vært for Super Bowl sidste år, men Tampa måtte springe til som vært, fordi håndværkerne i Los Angeles blev dømt for nøl.

Frygtløse McFearless.
Bengals kicker Evan McPherson scorede fire field goals mod Titans ugen efter han gjorde det mod Raiders, hvilket gjorde ham til den første kicker i NFLs historie, der har sparket fire field goals i flere kampe i samme slutspil. McPherson har ramt på alle sine 11 spark i playoffs indtil videre (8 FG, 3 XP) og han har stadig ikke misset på udebane i hele sæsonen (15 af 15). Meget godt af en rookie…

Bengals gør op med fortiden
Joe Burrow, JaMarr Chase, Joe Mixon, Evan McPherson. De unge tigre er ligeglade med historien, og lader sig ikke plage af fortidens fiaskoer. I sidste uge vandt de den første playoff-sejr i 31 år. I lørdags vandt de for første gang i klubbens historie en playoff-kamp på udebane. Og Bengals står nu i AFC-finalen for første gang siden 1989. Bengals har i øvrigt aldrig tabt en AFC-finale (vandt i 1982 og 1989).

Titans bør undgå 1. seed
Tennessee Titans kom ind i slutspillet som 1. seed, sad over i Wild Card runden, havde hjemmebane, fik Derrick Henry klar og røg alligevel ud i første kamp. Og det er ikke første gang. Faktisk er Titans røget ud i første hug, hver gang de har været topseedet. Tre gange er de kommet ind i slutspillet som nr. 1, tre gange er de røget ud med det samme. De var også topseedet i 2008 og 2000.

Titans trynede Joe Burrow
Titans’ forsvar sackede Bengals quarterback Joe Burrow ni gange. NI GANGE. Det er ikke bare vildt. Det er historisk. Det er en tangering af rekorden for flest sacks i en enkelt slutspilskamp. Men det gjorde også Titans historiske på en anden måde. Bengals Joe Burrow blev nemlig den første quarterback, der vandt en playoff-kamp efter ni sacks.

Aaron Rodgers kan bare ikke slå 49ers.
I 2005 draftede San Francisco 49ers quarterback Alex Smith med pick nr. 1 til stor irritation for Aaron Rodgers. Han udtalte efterfølgende, at det ville 49ers fortryde. Men Rodgers er nu 0-4 mod 49ers i slutspillet, og dermed er han den første quarterback i NFL-historien med fire nederlag i slutspillet til den samme modstander. I Aaron Rodgers æraen har Packers været i én Super Bowl. 49ers har været i to…

Guldfoden
52 spark forsøgt. 52 ramt. Sagt på en anden måde. Gulddrengene fra 49ers har en guldkicker med en guldfod, der tilfældigvis hedder Robbie Gould (og udtales Gold). Gould har aldrig misset i slutspillet. Han har ramt på alle sine 20 field goals og 32 extra point i karrieren. Hvem sagde Guldbuste i Hall of Fame?

Rams overlevede fire fumbles
Los Angeles Rams flirtede med historien, da de kom foran med 27-3 mod Tom Brady. Og det var lige ved at gå helt galt. Rams fumblede nemlig bolden fire gange og pludselig stod det 27-27. Rams vandt dog kampen på et Matt Gay field goal, og blev dermed det første hold siden Pittsburgh Steelers i 1975, der vandt en slutspilskamp på trods af, de mistede fire fumbles.

Gabriel griber fire
Buffalo Bills receiver Gabriel Davis blev historisk, da han blev den første spiller i NFL-slutspillet til at gribe fire touchdowns i én kamp. 49ers Ricky Watters scorede fem touchdowns imod New York Giants i 1994, men aldrig før havde en spiler grebet fire. Davis greb 8 bolde for 201 yards og 4 touchdowns… Og Bills tabte…

25 point på 2 minutter
Afslutningen på kampen mellem Buffalo Bills og Kansas City Chiefs vil gå over historien. Der blev scoret tre touchdowns, to extra point, en 2-pointer og et field goal. I alt 25 point, tre skiftende føringer og den normale spilletid endte uafgjort 36-36 efter det stod 26-21 til Chiefs to minutter tidligere.

1:54: Bills TD – Bills foran 29-26
1:02: Chiefs TD – Chiefs foran 33-29
0:13: Bills TD + 2er – Bills foran 36-33
0:00: Chiefs FG – uafgjort 36-36

Mahomes og Allen – episk shootout
Patrick Mahomes og Josh Allen kommer til at underholde os i mange år fremover (de møder allerede hinanden næste år igen), men de kommer næppe til at overgå søndagens NFL-udgave af et skydetelt. Mahomes kastede tre touchdowns og løb et ind selv Allen kastede fire touchdowns, og begge førte deres klubber i løbeyards med hhv. 68 og 69. I de sidste to minutter af den normale spilletid og overtime havde de tilsammen 290 yards kast og fire touchdowns.