En kold affære i Green Bay fik en vild afslutning, hvor San Francisco 49ers trak sig sejrrigt ud efter lavtscorende affære.

Inden lørdagens kamp havde kicker Robbie Gould aldrig brændt et field goal i playoffs. Og det har han stadigvæk ikke. Meget passende sendte han 49ers i NFC-finalen med et 49 yard field goal, der gjorde det til 13-10 for udeholdet på kampens sidste play.

Robbie Goulds spark afgjorde det, men det var Packers blokerede spark, der blev afgørende

Efter en hård start, hvor 49ers angreb slet ikke kunne få det til at fungere og gik tre-og-ud på de fire første angrebsserier, fik de pludselig en saltvandsindsprøjtning midt i anden quarter med et vildt catch af tight end George Kittle på sidelinjen.

Efter det play var 49ers angreb som forvandlet og flyttede bolden efter behag, men hver gang de kom i nærheden af end zone, skød de sig selv i foden.

I slutningen af første halvleg kastede Jimmy Garoppolo en fuldstændig unødvendig interception på 5 yard-linjen, og i begyndelsen af anden halvleg kostede en holding-penalty holdet en ny mulighed for at score touchdown. Med seks minutter tilbage gik de efter den på 4. down og 1 på Packers 19 yard-linje men blev stoppet og måtte igen forlade banen uden point bagud 10-3.

Men så kom kampens største spil.

Special teams (alle sparke-enheder, red.) har været en kæmpe udfordring for Packers hele sæsonen. Og i kampen mod 49ers fik Packers blokeret et field goal, der kunne have givet dem en 10-0 føring sidst i første halvleg, og med 4:41 tilbage af kampen fik de blokeret et punt på egen 5 yard-linje, som 49ers returnerede til touchdown og udligning til 10-10.

Packers åbnede ellers kampen med et touchdown af AJ Dillon på den første angrebsserie, hvor duoen Aaron Rodgers og Davante Adams fandt hinanden igen og igen, men efter en Marcedez Lewis fumble på andet drive gik de helt i stå.

Det stod 7-0 til Packers ved pausen, efter de fik et kort field goal blokeret kort før pausen. Mason Crosby gjorde dog skaden god igen, da han i fjerde quarter bragte hjemmeholdet foran 10-3 på et 33 yard field goal, og de 82.000 fans på Lambeau kunne dufte NFC-finalen.

Vejret spillede tydeligvis en rolle. Midt i anden halvleg viste termometret minus 12 grader, og sneen begyndte at dale ned over det legendariske stadion i det nordlige Wisconsin. Det håndterede Aaron Rodgers noget bedre end Jimmy Garoppolo, som havde store vanskeligheder ved bare at ramme sine receivere og var heldig med at slippe fra opgøret med kun én interception.

Alligevel blev det Garoppolo og 49ers, der trak sig sejrrigt ud. På den sidste angrebsserie fandt han George Kittel ind over midten, og Deebo Samuel skaffede en vigtig første down, inden Robbie Gould kom ind og afgjorde kampen.

Dermed røg 1.-seed ud i både NFC og AFC, hvor Bengals tidligere på aftenen slog Titans.

For Buccaneers og Rams betyder det en ekstra lille bonus i deres playoff-kamp søndag. Vinderen får nemlig hjemmebane i NFC-finalen mod 49ers.